İYİ Parti heyeti, ticaret, sanayi, tarım ve esnaf temsilcileriyle daha etkin bir iletişim kurmak, sorunları sahadan dinleyip çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.

İYİ Parti Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, İYİ Parti STK İlişkileri Başkanı Alper Akdoğan, İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı İsmail Yücel ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım’dan oluşan parti heyeti bu kapsamda Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, Başkan Hüseyin Ar ile bir araya geldi.

Başkent’te faaliyet gösteren 111 esnaf ve sanatkâr odası ile bu odalara bağlı şubelerle birlikte 138 bin esnaf ve sanatkâr işletmesinin güncel sorunları ve çözüm beklentilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, yüksek maliyetler, finansman zorluklar, haksız rekabet ve emeklilikteki eşitsizlikler öne çıkan problemler arasında yer aldı. İYİ Parti heyeti, sorunların her biri için uygulanabilir çözüm önerileri geliştirmeye devam edeceklerine işaret etti.

Ankara Sanayi Odası’na ziyaret

Parti heyetinin ikinci adresi, Ankara Sanayi Odası oldu. Oda Başkanı Seyit Ardıç ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmede; ülke genelinde sanayicinin yaşadığı sorunlar, Ankara sanayisinin öncü misyonundan kaynaklanan özel durumu ve çözüm beklentileri ele alındı.

Sanayiciler, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da üretim maliyetlerinin artışı, enerji fiyatlarındaki belirsizlik, finansmana erişim güçlüğü ve nitelikli iş gücü eksikliğinden yakındı.

Organize sanayi bölgelerinin enerji maliyetleri, arsa tahsis süreçleri ve OSB içi altyapı yatırımlarındaki yavaşlık öne çıkan sorunlar arasında yer aldı. Üretim ekonomisine dayalı bir büyüme modeli hedeflediklerine dikkat çeken İYİ Parti heyeti, sanayicinin önünü açacak yapısal reformları, yatırım güvenliğini sağlayacak düzenlemeleri ve enerji maliyetlerini düşürecek adımları kararlılıkla hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

Kaynak: ANKA