ABB’nin ücretsiz futbol yaz kursu, Başkent’in üç farklı noktasında 100 çocuğu sporla buluşturdu.

UEFA sertifikalı antrenörler eşliğinde yapılan eğitimlerde 2013-2018 yılları arasında doğan çocuklar hem temel futbol tekniklerini öğrendi hem de yeni arkadaşlıklar kurdu.

Çocuklar, yaş gruplarına göre takımlara ayrılarak profesyonel düzeyde eğitim aldı.

ABB’nin ücretsiz futbol kursu Eryaman Spor Köyü, Sincan ve Pursaklar Tebessüm Halı Sahalarında olmak üzere üç ayrı tesiste yapılırken, Başkent’te farklı ilçelerde yaşayan çocukların kurslara ulaşabilmesi sağlandı.

Kurslar kış sezonunda da devam edecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Eğitmeni Baki Çiftçi, kurs sayesinde genç yeteneklerin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra disiplin, takım çalışması ve sosyal becerilerini artırdıklarını belirterek, "Yaz kurslarını tamamlayıp bitirdikten sonra kış dönemi kurslarını da açmayı planlıyoruz. Bu kurslarımıza 100 sporcu katıldı. Burada kurslarda seçtiğimiz yetenekli sporcularımızı belirlediğimiz ya da çocukların gitmek istedikleri spor kulüplerine yönlendirerek Türk sporuna kazandırmak istiyoruz" dedi.

Taha Akgül, Güreş Federasyonu’nun Çalışmalarını Değerlendirdi
Taha Akgül, Güreş Federasyonu’nun Çalışmalarını Değerlendirdi
İçeriği Görüntüle

Eğitim sürecinde çocuklar, yeni arkadaşlıklar kurarak sosyal çevrelerini genişletirken, takım olma bilinci ve fair play anlayışını da öğrendi.

Kursa katılan çocuklardan Çağan Ertürk, “Antrenmanlarla futbol yeteneklerimi geliştirdim. Burada yeni arkadaşlarım oldu. Çok güzel ve zevkliydi. Daha da başarılı olup profesyonel futbolcu olmak istiyorum" dedi.

Kerem Başat da "Bu kursa katıldığım için çok mutluyum. Burada yeteneklerimi keşfettim. Yeni şeyler öğrendim. Hocamızla çok eğlendik. Yeni bir sürü arkadaşım oldu. Bundan sonra başka bir kulüpte altyapıya çıkıp futbolcu olmak istiyorum" diye konuştu.

Veliler de uygulamadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kursa çocuğunu getiren Yusuf Başat, "Burada bir futbol eğitiminin verildiği duyduk ve başvuruda bulunduk. Yaklaşık iki ay eğitim sürecinin olduğunu söylediler. Gayet memnun kaldık. Çocuğum yazı verimli bir şekilde geçirerek spor yaptı. Kendisi de bu sporda ilerlemeyi düşünüyordu. Burada hem yeni arkadaşlar edindi hem de futbol anlamında kendisine çok ciddi katkılar sağladı” dedi.

Kaynak: ANKA