“Çocuklarımız İçin Sürekli Eğitim Merkezi Şart”
Gölbaşı’nda yaşayan vatandaşların yalnızca spor kurslarıyla sınırlı kalmak istemediğini ifade eden Sağlam, ailelerin çocuklarını sanat, bilim ve kültürel alanlarda da geliştirecek imkânlar talep ettiğini söyledi.
“Vatandaşlarımız çocuklarını müzik, resim, bilimsel atölyeler gibi alanlara yönlendirmek istiyor ancak kurs ücretleri birçok aile için ciddi bir yük. Bu nedenle sürekliliği olan, sistemli bir eğitim merkezi talebi çok güçlü” dedi.
“Dönemsel Değil, Sürekli Yapı İsteniyor”
Talebin yalnızca yaz kursları ya da kısa süreli eğitimlerle sınırlı olmadığını belirten Nazım Sağlam, ailelerin kalıcı bir model istediğinin altını çizdi. “Vatandaşlarımız geçici kurslar değil, yıl boyunca devam eden, çocukların ikinci bir okul gibi faydalanabileceği sürekli eğitim merkezleri istiyor. Bu, Gölbaşı’nın geleceği için son derece önemli bir talep” ifadelerini kullandı.
“Fırsat Eşitliği Vurgusu”
Ekonomik durumu iyi olan ailelerin bu imkânlara daha kolay erişebildiğini, ancak dar gelirli vatandaşların dezavantaj yaşadığını belirten Sağlam, fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. “İmkanı olan aileler çocuklarını ilçe dışına götürüp bu eğitimleri aldırabiliyor. Ama Gölbaşı merkezde yaşayan birçok aile için bu mümkün değil. Bu nedenle bu merkezler sosyal adalet açısından da büyük önem taşıyor” dedi.
Üniversitelerle İşbirliği Çağrısı
Gölbaşı’nda 5 üniversite bulunduğunu hatırlatan Nazım Sağlam, üniversitelerle işbirliği yapılmasının büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
“İlçemizde 5 üniversite bulunuyor. Bu büyük bir avantaj. Üniversitelerle iş birliği yapılarak çok güçlü bir eğitim modeli oluşturulabilir” dedi.
“Gölbaşı Tarihi ve Geleceğiyle Özel Bir İlçe”
Sözlerini Gölbaşı’nın tarihî önemine dikkat çekerek tamamlayan Sağlam, şunları kaydetti:
“Gölbaşı, Sakarya Meydan Muharebesi’ne ev sahipliği yapmış, tarihi bir ilçedir. Bu geçmişe yakışır şekilde geleceğimizi de güçlü inşa etmek zorundayız.”
Nazım Sağlam, Gölbaşı Belediyesi’ne ve ilgili kurumlara bu talebi dikkate alarak adım atma çağrısında bulundu.





