Ankara Büyükşehir Belediye, eğitimden sosyal yaşama kadar her alanda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya ve çocukların gelişimine destek vermeye devam ediyor.

Belediyeden sosyal destek alan ailelerin öğrenci çocuklarına yönelik kırtasiye, kantin, abonman, servis ve giysi desteğiyle eğitim masraflarını hafifleten Büyükşehir Belediyesi, bu yaz tatilinde de özel bir hediye ile çocukları sevindirecek.

7 farklı spor branşında kurslar açılacak

10 Yıl Geçti, Acı Dinmedi: 10 Ekim Katliamı Ankara’da Anıldı
10 Yıl Geçti, Acı Dinmedi: 10 Ekim Katliamı Ankara’da Anıldı
İçeriği Görüntüle

Altınpark 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde sosyal destek alan ailelerin çocuklarına özel düzenlenecek "Yaz Okulu" programıyla 6-16 yaş aralığındaki çocuklar hem spor yapacak hem de yeni beceriler kazanacak. Program kapsamında fitness, yüzme, dart, masa tenisi, cimnastik, taekwondo ve güreş olmak üzere 7 farklı spor branşında kurslar açılacak. Ayrıca çocuklar, bu yıl ilk kez programa dahil edilen İngilizce ve satranç derslerine de katılabilecek. Veliler ise çocuklarını kurslara getirip götürürken uzman psikologlardan ücretsiz rehberlik hizmeti alabilecek. Temmuz ve ağustos ayları boyunca haftada 3 gün devam edecek Yaz Okulu için başvurular, 'https://sporvakti.ankara.bel.tr' internet adresinden yapılacak.

"Spor yalnızca bedeni değil, hayatı da şekillendirir"

Konuya ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Sacit Şahin, "Yaz Okulu" projesiyle çocukların ekran bağımlılığını azaltmayı, sosyal etkileşim becerilerini artırmayı ve sağlıklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Şahin, "Yüzme, güreş, dart ve masa tenisi gibi 7 farklı spor branşının yanı sıra İngilizce ve satranç eğitimleri de sunacağız. Ayrıca, yaz okulu boyunca çocuklarını kurslara getiren ailelerimize yönelik rehberlik hizmeti sağlayacağız. Biliyoruz ki spor yalnızca bedeni değil, hayatı da şekillendirir. Tüm çocuklarımıza keyifli, verimli ve eğlenceli bir yaz tatili diliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA