Ankara Kulübü Derneği 2. Geleneksel Gastronomi ve El Becerileri Kermesi, 30 Eylül 2026 Çarşamba günü Ankara Konağı’nda gerçekleştirilecek.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, kermese ilişkin yaptığı açıklamada, etkinliğin Ankara’nın köklü mutfak kültürünü, yöresel ürünlerini ve lezzetlerini; geleneksel el sanatlarının seçkin örnekleri ile el emeği göz nuru ürünleri bir araya getireceğini belirtti.

Kermesin kültürel değerlerin yaşatılmasının yanı sıra üretme, paylaşma ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Özaslan, “Ankara Kulübü Derneği olarak kültürümüzü yalnızca korumayı değil, yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmayı da çok önemsiyoruz. Ankara genelindeki şubelerimizin de destek ve katkılarıyla geleneksel lezzetlerimizi, el sanatlarımızı ve el emeği ürünlerimizi aynı çatı altında buluşturacağımız kermesimizde, Bacıerenlerimiz de gerek stantlarda üstlenecekleri görevlerle gerekse sergileyecekleri gösterilerle etkinliğimize ayrı bir anlam katacak. Kermesimizin üyelerimiz ve hemşehrilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştiren anlamlı bir buluşma olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

I M G 0875

“KERMES GELİRİ BURS FONUNA AKTARILACAK”

Kermesten elde edilecek gelirin Ankara Kulübü Derneği Burs Fonu’na aktarılacağını belirten Özaslan, “Kermesimiz ile sahip olduğumuz zengin yöresel ve kültürel değerlerimizi yaşatırken, aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve eğitime destek amacı da taşıyoruz. Buradan elde edilecek gelirle eğitim hayatını sürdüren genç Seymen ve Bacıerenlerimize katkı sunacağız. Kermesimize destek veren ve katılım sağlayan herkes, bu dayanışmanın da bir parçası olacak.” dedi.

Çankaya Belediyesi, 94. Dil Bayramı İzlencesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Çankaya Belediyesi, 94. Dil Bayramı İzlencesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
İçeriği Görüntüle

Özaslan, 30 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te Ankara Konağı’nda gerçekleştirilecek 2. Geleneksel Gastronomi ve El Becerileri Kermesi’ne davette bulunarak, Ankara sevdalısı, kentin kültürüne ve değerlerine sahip çıkan tüm gönül dostlarını bu anlamlı dayanışmaya ortak olmaya çağırdı.