BDDK'den Kredi Kartlarına Yeni Sınır
BDDK'den Kredi Kartlarına Yeni Sınır
İçeriği Görüntüle

TÜGİAD’ın Ankara Şubesi, 13. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Genel Kurul'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım ve TÜGİAD üyeleri katıldı.

"Gelecek İçin Birlikte" sloganıyla gerçekleştirilen Kurul'da, Aykut Çakmaklı Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle yeniden seçildi. Çakmaklı’nın başkanlığındaki 13. Dönem TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Aykut Çakmaklı, Ekrem Mert Terzioğlu, Egemen Ünal, Hakan Metin, Anıl Can Özdemir, Özkan Arık, Hakan Şahin, Şahan Turan, Turcel Orman, Semih Kayaş, Emre Peker, Özkan Öztürk, Bahadır Eyüboğlu, Umut Özcan, Muzaffer Mutlu, Serel Arslan, Muhammed Yusuf Dündar, Özgür Serhat Altünay, Hüseyin Ateş, Helin Su Barut ve Filiz Erol."

"Ankara’nın aklı Türkiye’nin gücüdür"

Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çakmaklı, Genel Kurulun açılış konuşmasında, TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayarak, “Birlikte düşünürsek güçleniyoruz, birlikte yürürsek yol alıyoruz” diye konuştu.

TÜGİAD’ın, 1986 yılında genç iş insanlarının sadece günü değil, geleceği de inşa etmesi gerektiği inancıyla kurulduğunu anımsatan Çakmaklı, bugün TÜGİAD'ın, yalnızca Türkiye’de değil, Amerika ve Çin başta olmak üzere yurt dışı şubeleriyle küresel ekonominin merkezlerinde söz sahibi olduğunu anlattı.

Çakmaklı, "Ankara’nın savunma sanayi ekosistemiyle, kamu aklıyla ve üniversiteleriyle Türkiye’nin stratejik merkezi olduğuna yürekten inandık. Değişimin gerisinde değil, önünde olacağız. Çünkü Ankara’nın aklı, Türkiye’nin gücüdür" değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın çok hızlı değiştiğini, küresel güç dengelerinin ve ekonominin yeniden şekillendiğini ifade eden Çakmaklı, “Bu ülkenin genç iş insanları doğru vizyonla ve doğru birliktelikle Türkiye’yi küresel rekabette çok daha güçlü bir noktaya taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Aykut Çakmaklı, TÜGİAD 40. Yıl Hatıra Ormanı projesini hayata geçireceklerini belirterek, projeye yer tahsisi sağlayarak verdiği destek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti. Çakmaklı, “40 bin ağaçlık TÜGİAD 40. Yıl Hatıra Ormanı iş dünyasının gelecek nesillere bıraktığı kalıcı bir iz, ‘yaşayan anıtı’ olacak” dedi.

"İhtiyaç duyduğunuz alanlarda elimizden gelen desteği yapmaya hazırız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Genel Kurul’daki konuşmasında, iş dünyasının ülke için taşıdığı öneme değindi. Yavaş, şöyle konuştu:

“İhtiyaçlarımız doğrultusunda neler yapabiliriz diye iş dünyasıyla oturup tartışmamız gerekiyor. İhtiyaç duyduğunuz alanlarda elimizden gelen desteği yapmaya hazırız. Çünkü dünyada bir kriz var, etrafımızda savaş var. Bazen krizler güzel fırsatlar da doğurur. Sizler, hem ortaya sermaye koyup, yerine göre kredi kullanıp bir sürü insanı çalıştırırken vergi dahil bir sürü riskle karşı karşıyasınız. Dolayısıyla sizlere bu ülke çok şey borçlu. Böyle bir dönemde elinizi taşın altına koyduğunuz, üretip hem Türkiye ekonomisine hem Ankara ekonomisine katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz.”

“Dünyayla rekabet edebildiğimizde güçlü Türkiye’nin temelini sağlamlaştırıyoruz”

CHP Ardahan Milletvekili ve TÜGİAD Ankara Onursal Üyesi Özgür Erdem İncesu ise TÜGİAD’ın çok önemli bir “okul” olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“TÜGİAD benim için sadece bir sivil toplum örgütü değil; genç yaşta fikir üretmeyi, sorumluluk almayı, ülkenin geleceğine katkı sunmayı öğrendiğim bir yer. TÜGİAD ülkemiz için girişimcilerin sesi olmuş, iş dünyasına demokrasi, özgürlük, çağdaş değerlere katkı sunmuş bir yapı. Bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şey de bu. Üreten, düşünen, dünyayla rekabet eden iş insanları… Biz ürettiğimizde, düşündüğümüzde, risk aldığımızda, dünyayla rekabet edebildiğimizde güçlü Türkiye’nin temelini sağlamlaştırıyoruz. CHP milletvekili olarak çabam her zaman iş dünyasında gençlerin önünü açabilmek, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, eşit rekabet ortamının sağlamak.”

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım da Türkiye’nin cesur düşünen ve hızlı karar alan genç iş insanlarına ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi. Yerelde güçlü, küreselde akıllı olmak zorunda olduklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ankara’dan çıkan bir fikrin dünyada karşılık bulmaması için hiçbir sebep yoktur. Bu şehirden konuşuyorsak, sözümüz derin, net ve iddialı olmalıdır. Avrupa’da güçlendik, Çin’de, Amerika’da şube açtık. Önümüzdeki hedef ise, Birleşik Krallık, Orta Doğu, Afrika ve Türk devletleri. Biz şu anda Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu JÖN'de Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyoruz. G-20 Genç Girişimci İttifakı'nda Avrupa Birliği'ni de biz temsil ediyoruz. Bu sene G-20 zirvesi ABD’de gerçekleşecek. Biz Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’ni Viyana’da gerçekleştireceğiz. Bu bizim için çok önemli ve kritik bir eşik.”

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu’ndan "nitelikli nüfus" vurgusu

TED Genel Başkanı ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da gençlerin Türkiye için birlikte çalışması gerektiğini belirterek, "21. yüzyılda savaşlar silahlarla değil, beyinlerle yapılıyor. Bir ülkenin ne kadar petrolü olduğunun hiçbir önemi yok, nitelikli nüfusa sahip olup olmadığının, ne kadar ürettiğinin önemi var. Onun içindir ki eğitimi sadece bugün olduğu gibi kağıttan diploma dağıtımı olarak değil, ülkenin geleceğini tasarlayacağımız bir köprü olarak olarak görüyoruz. Yapmamız gereken şey tek. İnsanları ayrıştırmadan bu vatanı, bu toprağı seven herkesin kutsal olduğunu, üretmesi gerektiğini ve üretimin desteklenmesi gerektiğini bilmeliyiz. 21. yüzyılda aklı boş olanın midesi boş oluyor. Biz bu vatanı şehit atalarımızdan boşuna emanet almadık, bizden sonraki kuşaklara da başkasının avucuna baksın diye emanet etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA