Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen festivalde, kursiyerlerin el emeği ürünleri Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.

Başkent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği festivale Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Ferudun Güngör, Naki Demir ve Başkent Üniversitesi Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Levent Çolak da katıldı.

Kursiyerlikten profesyonelliğe

Festival YENİMEK’te aldığı eğitimler sayesinde meslek sahibi olan kursiyerlerin konuşmalarıyla başladı.

Çok sayıda kursiyerin konuşma yaptığı programda, YENİMEK’te Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik Eğitimi alan Dicle Keserci ile Okuma-yazma kursiyeri Azmi Ertürk başarılarıyla dikkat çekti.

YENİMEK Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik eğitimi aldığını ve şuanda ulusal bir televizyon kanalında çalıştığını dile getiren Keserci, “Ben geçen dönem YENİMEK’te diksiyon, sunuculuk ve spikerlik kursunda eğitim almış ve aldığım bu eğitim sonrasında ulusal bir televizyon kanalında çalışmaya hayatına başlamış bir kursiyer olarak, bugün sizlerin karşısında olmaktan gurur duyuyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yenimahalle Belediyesi 15'inci Kreşinde Önkayıtlar Başladı Yenimahalle Belediyesi 15'inci Kreşinde Önkayıtlar Başladı

Okuma-yazma öğrendi Yaşar’ı sahneye davet etti

Kendi yazdığı metni okuyan YENİMEK okuma-yazma kursiyeri Azmi Ertürk ise “Başkanım bizim için açmış olduğunuz okuma yazma kursları sayesinde bu kürsüye çıkma cesareti gösterdim. Okuma yazma bilmemek günlük yaşamımda büyük sorunlar yaratıyordu. Hastaneye, markete giderken, dolmuşa binerken hep yanımda birilerine ihtiyaç duyuyordum. Şimdi kendime güveniyor ve korkmadan gündelik yaşamımdaki işleri tek başıma yapabiliyorum. Okuma yazma öğrenmiş biri olarak belediye başkanımızı kürsüye davet etme onurunu taşımaktan gurur duyuyorum” diyerek Başkan Yaşar’ı sahneye davet etti.

11 bin kişi okuma-yazma öğrendi

Kursiyerleri çalışmaları tebrik eden Başkan Yaşar, “Yenimahalle’de 16’ıncı yılımıza girdik. İlk yaptığımız işlerden birisi YENİMEK kurslarını açmak oldu. Bugün 21 mahallede 101 branşta 150’ye yakın öğretmenle vatandaşlarımızın meslek sahibi olmaları, bütçelerine katkı yapmaları, yok olmaya başlayan komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini daha çok geliştirmeleri için bu kursları devam ettiriyoruz. Büyük başarılar elde ettik. Okuma yazma bilmeyip kurslarımızda okuma yazma öğrenen vatandaşımızın sayısı geçen sene 11 bine ulaştı. Bu Türkiye’ye, bu Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’ye en büyük yatırımdır. Diğer branşlarımızda da birçok yurttaşımız meslek sahibi oldu, şuanda bizim kurslarımızdan aldıkları eğitimler sayesinde ticarete atıldılar, kendi iş yerlerini kurdular. Bizim görevimiz sadece asfalt dökmek, kaldırım yapmak değil, sosyal belediyeciliği geliştirmektir. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yenimahalleli olmak bir ayrıcalıktır

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da “Yenimahalleli olmaktan bugüne kadar duyduğum gururun çok daha fazlasını bugün duyuyorum. Yenimahalleli olmak bir ayrıcalıktır. Yenimahalle’den çıkmış bir milletvekili olarak, Türkiye’nin neresine gitsem belediyemizin hizmetleriyle gurur duymanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu gururu bu mutluluğu bize yaşattığı için Fethi Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretim Üyesi Levent Çolak ise serginin bir gurur tablosu olduğunu dile getirdi,  “Aranızda olduğum için mutluluk duyuyorum. Ben de sizlere 5 yıldır sürdürdüğümüz GİKA’dan (Girişimci Kadınlar Projesi) bahsetmek istiyorum. Bu projede el emeği ile üretim yapan kadınlarımıza eğitimler veriyoruz ve ürettiklerinizi e ticaret kanalımız ile ücretsiz sanal dükkan açarak komisyonsuz satmanızı sağlıyoruz. Yakın zamanda Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile Cumhuriyet Akademisi’nde bu proje ile alakalı program yapacağız” diye ifade etti.

Festival 27 Mayıs’a kadar devam edecek

Satranç Turnuvası Ödülü alan çocuklara madalyalarını takdim eden Başkan Yaşar, heykel, resim, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama, seramik gibi el emeği ürünlerden oluşan stantları tek tek gezerek kursiyerleri tebrik etti.

Festival ilk gününde YENİMEK Enstrüman Grupları Trio ve YENİMEK Gençlik Orkestrası Konseri ile devam etti.

3 gün boyunca sürecek olan Festival, 27 Mayıs Pazartesi saat 19.00’a kadar başkentlileri ağırlamaya devam edecek.

Festival, 26 Mayıs Pazar Günü; 14.00’de YENİMEK Türk Sanat Müziği Korosu Nadide Eserler Konseri, 15.00’de Çömlek Yapımı Atölyesi, 16.00’da Branşlar arası İnteraktif Sunumlar, 27 Mayıs Pazartesi ise saat 14.00’de YENİMEK Türk Halk Müziği Korosu Konseri ile kapanış yapacak.