Türkiye Jokey Kulübü 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen Çevre Şenliği’ne, ilçe okulları ile Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Minik dansçılardanhalk oyunu gösterisi

Çevre konusunda farkındalık oluşturulması ve çocuklarda çevre bilinci yaratılması amacıyla düzenlenen Çevre Şenliği’ne Türkiye Jokey Kulübü AFAD, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi birçok kurum da destek verdi.

TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun minik dansçılarının halk oyunu gösterisi ile başlayan şenlikte çocukları, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de yalnız bırakmadı.

Temiz bir dünya bırakmak hepimizin görevi

Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı

Çevre kirliliğinin iklim değişikliği ile dünyada somut etkilerini gösterdiğini vurgulayan Başkan Yaşar, “Yaşadığımız bu yüzyılda çevre kirliliğinin ve iklim değişikliğinin somut etkilerini birebir yaşar hale geldik. Dünya üzerinde hızlı nüfus artışı, insanların tüketime, israfa dönük bir yaşam şeklini benimsemeleri, sanayileşme, kentleşme oranlarının artması yaşadığımız bu yer küreye kaldıramayacağı bir yük yüklemiştir. İnsanlar tüketmek için yaşıyor. Bu sebeple yaşam devam ettiği sürece insanlar tüketecek ve atıklar oluşacaktır. Bizlere düşen oluşan bu atıkları en düşük seviyede tutarak, yönetimini sağlamaktır. Çevreyi temiz tutmak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak hepimizin görevidir. Dünyamızda her geçen gün nüfus ve tüketim oranı artıyor. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletiyoruz. Bu nedenle çevreyi temiz tutmamız, atıkları mümkün olduğunca sınıflandırarak geri dönüşüme katkı sunmamız gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için büyük önem arz ediyor” dedi.

“Sıfır Atık Projesi”ni çok önemsiyoruz

Yaşanabilir bir dünya için belediye olarak gerçekleştirdikleri projelerden de bahseden Yaşar, “Sıfır Atık Projesi’ni çok önemsiyoruz. Belediyemize ait ek hizmet binaları, kreş ve gündüz bakımevleri, spor kompleksleri, YENİMEK noktaları başta olmak üzere hizmet binalarının tamamına yakınına  “Sıfır Atık Belgesi” alınmış, ilçe genelinde sıfır atık sistemi oluşturulmuş ve onay alınmıştır. Macun Mahallesi’nde hizmete açtığımız yeni Temizlik İşleri Müdürlüğü Kampüs Alanımızda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini kurarak vatandaşın hizmetine açtık. Sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planının hazırladık. Enerji tasarrufu, atık yönetimi, su yönetimi konularında iklim değişikliğini olumsuz yansımalarına karşı hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak alınması gereken önlemleri belirledik ve uygulamaya koyduk. Çocuklarımıza geri dönüşüm ve çevre bilincini aşılamak için Atıkları Sıfırla Mobil Çocuk Oyununu hazırladık. Bu oyun tablet ve telefonlara indirilerek oynanabilmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara güzel temiz bir dünya bırakmak en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Alanda çevreci stantlar kuruldu

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu programa davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise “Bugün bu programda sizlerle ve Fethi Başkanımla birlikteolmaktan gurur duyuyorum. Dünya Çevre Günü kutlu olsun. Çevremizi temiz tutalım, doğamızı koruyalım. Fethi Başkan her zaman yerel yönetimlerde örnek aldığım bir ağabeyim” dedi.

Etkinliğin sonunda Başkan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi ve diğer paydaş kurumların alanda kurduğu stantları tek tek gezdi. Stantlarda çocuklarda çevre bilincini oluşturmak için çeşitli uygulamalı ekolojik etkinlikler yapıldı ve organik ürünlerden oluşan hediyeler dağıtıldı.