Toplamda 180 çadırın kurulduğu ve an itibariye 2 bin 500 büyükbaş, bin 550 küçükbaş hayvanın alana giriş yaptığı Yakacık’ta 10 binin üzerinde hayvan satışa sunulacak.

Satıcılar ile vatandaşların el sıkışmaya başladığı kurban alanında ülke genelinde yaşanan fiyat artışlarından etkilenen Başkentliler, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’nın en güvenli pazarına getirilen kurbanlıkları detaylı bir şekilde inceliyor.

Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı

1 tonluk Tosun Paşa 250 bin TL’ye alıcısını bekliyor

Kurban Bayramı süresince ikisi otomatik olmak üzere 8 kesimhane ile dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan vatandaşlara hizmet edecek olan Yakacık Kurban Alanı’nda, işinin ehli 100’e yakın kasap, kurban kesimi ve parçalanması için Başkent sakinlerine hizmet edecek. Bayram süresince 20 araçlık et taşıma filosuyla Ankaralılara mutlu bir bayram yaşatmayı amaçlayan Yakacık Kurban Alanı’nda canlı etin kilosu ise 240 TL’den vatandaşlara sunuluyor. 250 kilogramlık bir hayvan ortalama 80 bin liraya alıcısını beklerken Ankara Çubuk’lu Besici Hasan Yalama da alanın en büyük hayvanlarını 93 no’lu çadırında görücüye çıkardı. Besici Yalama; Ortalama 1 tonluk büyükbaş hayvanları ile büyük kurbanlık arayanlar için 950 kilogramlık Tosun Paşa isimli tosununu 250 bin Türk Lirasına satışa çıkardı.