Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda düzenlenen gençlik konserine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör ve Naki Demir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenimahalle’de Muharrem Anması Yenimahalle’de Muharrem Anması

Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarından Tolga Kaya, Pırılay Pekpak, Coşkun Koyuncu ve Evren Çelik sevilen türkü ve şarkılarını Yenimahalleliler için seslendirdi. İzmir Marşı ile başlayan, gönüllerde taht kurmuş şarkıların seslendirilmesi ile başından sonuna kadar Batıkentlilerin halaylarla ve danslarla orkestraya eşlik ettiği konserde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı.

Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşların 19 Mayıs coşkusuna ortak olan Başkan Yaşar, “19 Mayıs, ülkemizin dört bir yanını işgal etmiş düşman güçlerine karşı umutların tükendiği bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlığı ilan ederek Samsun’a ayak bastığı gündür. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunu simgeleyen her resmi bayramı doyasıya yaşıyor ve kutluyoruz. Bize bu yurdu emanet edenleri, Atatürk’ü ve Cumhuriyetin değerlerini ilelebet yaşatacağız. Dünyada hiçbir lider yoktur ki çocuklara ve gençlere bayram hediye etsin. Atatürk, meclisin açıldığı tarih olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza, bağımsızlık yoluna çıktığımız gün olan 19 Mayıs 1919 tarihini de gençlerimize armağan etmiş bir liderdir. Birileri görmemezlikten ve duymamazlıktan gelebilir. Ancak biz Cumhuriyet coşkusunu sonsuza kadar yaşayacak ve değerlerini ilelebet yaşatacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle anıyor, tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.