CHP Yenimahalle Belediye Başkan aday adayı Erhan Ulugöl, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin’in, Ankara'daki bir KYK idari binasında kendisine özel oda tahsis etmesine ilişkin eleştiride bulundu.

Ulugöl, öğrencilerin halinin içler acısı olduğunu ve Ankara'da eğitim gören öğrencilerin barınacak yer bulamadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin’in yurt odalarını yıkarak kendisine büyük ve özel bir oda yaptırdığı iddialarını şaşkınlık içerisinde takip ediyoruz.

"ONCA ÖĞRENCİ BARINAMIYORKEN ÖZEL ODA NEDEN?"

Öğrenciler ekonomik zorluklar içinde yüksek yurt ve yemek bedeli ödemek zorundayken Genel Müdür Süleyman Şahin’in kendisine özel olarak yaptırdığı bu odaya aylık 276 lira vermesini vicdanınıza nasıl sığdırabiliyorsunuz? Süleyman Şahin’in kaldığı bu yurt odasından çıkarılarak onun yerine yurt bekleyen öğrencilere odayı tahsis etmeyi düşünüyor musunuz? Konuyla ilgili olarak ne yapacaksınız? Görevi kötüye kullanma ile ilgili idari ve hukuki süreç başlatılacak mıdır? Başlatılmayacaksa bunun gerekçesi nedir?  Ankara'da eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrenciler barınacak yer bulamıyor. Kiralar zaten yüksek. Haliyle öğrenciler KYK'ya başvuruyor. Fakat KYK'da da yer olmuyor. Bu öğrenciler ne yapacak? Sırf bir müdür kendine özel oda tahsis edecek diye öğrenciler odasız kalıyor, eğitimine Ankara'da devam edemiyor, Ankara'yı terk etmek zorunda bırakılıyor. O müdürün odasına Ankara'da barınamayan birçok öğrenci yerleştirilebilirdi.