5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla Mamak Belediyesi ve Mamak İlçle Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa, Boğaziçi İlkokulu bahçesinde “Çevre Şenliği” etkinliği düzenledi.

Şenlik kapsamında sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik, Mamak’taki okullar arasında yarışma düzenledi.

En çok atık toplayan ve belediye atık merkezine teslim eden ilk üç okul belirlendi.

Yarışmanın sonunda 1.700 kg atık ile birinciliği kazanan Selman-ı Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi fotokopi makinası, 1.250 kg atık ile ikinci olan Mehmetçik İlkokulu masaüstü bilgisayar ve 1.040 kg ile üçüncü olan Boğaziçi İlkokulu ise yazıcı kazandı.

Ayrıca 250 öğrenciye de bayram hediyesi olarak giysi çeki hediye edildi.

Mamak Belediyesi olarak çevreci politikaları sürdürdüklerini belirten Başkan Yardımcısı Doğan, Mamak’ta geri kazanılabilir ambalaj atıkları, tekstil atıkları,  bitkisel yağ atıkları ve pil atıklarının kaynağında ayrı toplanmasını ve yeniden ham madde olarak ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen sıfır atık projesini daha da geliştireceklerini kaydetti.

Mamak'ta Tercih Danışmanlığı Başlıyor Mamak'ta Tercih Danışmanlığı Başlıyor


Öğrenciler için düzenlenen “Çevre Şenliği” etkinliği animasyon gösterileri ve danslarla çocukları eğlenceli anlar yaşattı.

Gösterilerin arasında palyaço, pamuk prenses, tahta bacak maskotları vardı.

Okul bahçesinin bir diğer tarafında ise büyük bir alana kurulmuş şişme kaydırak, oyun parkur alanı, tırmanma duvarı ve canlı langırt etkinlikleri yer aldı. Bolca eğlenen çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi.