Mamak Belediyesi’nin Peyami Safa, General Zeki Doğan ve Fahrikorutürk mahallelerinde hizmet veren anaokullarında, çocukların ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan yaz programları ile çocuklara dolu dolu geçirecekleri bir yaz tatili imkânı sunulacak.

Uzman kadrolarla hizmet veren anaokullarının aileler için önemi oldukça büyük.

Özellikle gün boyu çocuğuyla vakit geçiren ebeveynlerin, günlük işlerine zaman ayırmakta zorluk çekmesi ya da çalışabilmek için çocuğunu emanet edecek güvenli bir yer bulamaması gibi sorunlara cevap veren anaokulları ile çalışan annelerin hayatı da kolaylaşıyor.

Mamak Amatör Kulüpler Futbol Turnuvası Başladı Mamak Amatör Kulüpler Futbol Turnuvası Başladı

Mamak Belediyesi Yuvam Anaokulları yaz dönemine 36 ay ve üzeri miniklerle 4-5 yaş aralığındaki çocuklar kayıt yaptırabilecek.

Çocukların kişisel gelişimine okul öncesi destek verebilmek amacı ile tasarlanan anaokullarının yaz okulu müfredatında, miniklere keyifli bir yaz tatili ile birlikte özgüven sağlayıcı eğitimler verilecek.

Jimnastik, halk oyunları, bahçe etkinlikleri, tarım ve doğa projeleri gibi programlarla çocuklara hem eğlenme hem de öğrenme imkânı sunacak yaz eğitimlerine kayıt yaptırmak isteyen aileler, öğrenci ve ebeveynlere ait kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi ile kayıt yaptıracak.

1 Temmuz’da miniklere kapı aralayacak anaokullarında eğitimler, 2 Ağustos’a kadar sürecek. Üç anaokulunda da hazırlanan yaz okulu, hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arasında yapılacak.

Mamak Belediyesi’nin, eğitimi miniklerin ayağına götürdüğü Mobil Anaokuluna da kayıtlar başladı.

Anaokulunda bulunan her imkânın sunulduğu otobüs içerisinde, çocuklar öğretmenleri eşliğinde eğlenerek öğrenecek. 11:00 ile 16:00 saatleri arasında hizmet verecek gezici anaokulunda minikler; kalem tutma, kaynaşma, oyun saati, hikâye saati, yemek saati gibi uygulamalarla dolu dolu bir gün geçirecek. Aynı anda 14 çocuğun eğitim göreceği anaokuluna, 4-5 yaş aralığında minikler kayıt yaptırabilecek.

Gezici Anaokulunun bu hafta hizmet vereceği mahalleler şöyle:

03.06.2024- Abidinpaşa Mahallesi Muhtarlık Önü

04.06.2024-Kartaltepe Mahallesi Muhtarlık Önü

05.06.2024-Tuzluçayır Mahallesi Muhtarlık Önü

06.06.2024- Saimekadın Mahallesi Muhtarlık Önü

07.06.2024-Akşemsettin Mahallesi Muhtarlık Önü