Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Orta, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileri, Başkent'teki 2. Tüm Kültürleri Kapsama Satranç Turnuvası'nda buluştu.

Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay ve El Salvador'un Ankara Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon'un ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı Amerika Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Alp'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Orta Amerika ülkelerinin kültürel zenginlikleri sergilendi.

Büyükelçi Calderon, Orta Amerika bölgesinin kültürel zenginliklerinin Türk vatandaşlarıyla paylaşılmasını amaçlayan etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyduğunu belirterek, satrancın ülkelerin kültürleri arasında "bağ, birleştirici ve kapsayıcı bir unsur olarak" konumlandığını söyledi.

Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay da, satrancın ilişkileri yakın tutmak için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek  "Türkiye'de genç nesil satranç ile ilgileniyor. Bu da geleceğimiz için bir teminattır." diye konuştu.

Etkinlikte, açılan stantlarda SICA üye ülkeleri El Salvador, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Guatemala ve Panama'yı temsil eden kültürel unsurlar sergilendi.