Yavaş'tan, CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran'a Destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir video ile CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran'ın seçim çalışmalarına destek verdi. Yavaş, "Hep beraber Çağlar başkanımla yan yana geldiğimiz zaman inşallah Elazığ'a çok şey katacağımız düşüncesindeyim" dedi. Duran da projeleri ve vaatleri hakkında bilgi verdi.

Gündem 23.03.2024, 08:53
Yavaş'tan, CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran'a Destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisi gibi avukat olan CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran'a destek verdi.

Yavaş, kaydettiği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'dan Elazığ'a selam ve sevgilerimi sunuyorum. İnşallah meslektaşım Çağlar Bey seçilirse biz de kendisine onun Elazığ için vadettikleri projelerde destekte bulunacağız.

İnşallah orada Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız okulu da birlikte açacağız. Gürsel Erol ile uzun süredir beraberiz. Hep beraber Çağlar başkanımla yan yana geldiğimiz zaman inşallah Elazığ'a çok şey katacağımız düşüncesindeyim.

Bu vesile ile tüm Elazığ'a selam ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum."

COŞKUN ÇAĞLAR DURAN'IN PROJELERİ

Duran, seçim kampanyasını “Elazığ’da değişim için sosyal belediyecilik” sloganı ile yürütüyor.

Duran'ın projeleri arasında emekliye maddi yardım desteği, öğrenci aşevleri, halk süt uygulaması, eğitim destek kartı, halk ekmek fabrikası, belediye tanzim satış mağazaları, sanat ve dikimevleri ile kapalı pazar alanları bulunuyor.

"EMEKLİYE HER AY 2 BİN LİRA DESTEK"

Duran, "Esnaf ve yurttaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kenti cadde cadde, sokak sokak geziyoruz yurttaşlarımızı dinliyoruz" diyerek, projeleriyle ilgili şunları söyledi:

"Emekliye maddi yardım desteği kapsamında; açlık sınırının altında emekli maaşı alan her emekliye her ay belediye bütçesinden düzenli olarak 2.000 TL maddi destek sağlanacak. Çocuklarımızın kendine güvenen, problem çözebilen, yaratıcı, araştırmacı, sosyal ve iletişim becerilerine sahip, saygılı, hoşgörülü, etik değerlere bağlı, akademik açıdan donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için iyi ve kaliteli bir okul öncesi eğitim hizmeti almaları sağlanacak. Üniversitede okuyan gençlerimizin beslenme ihtiyaçlarına katkı vermek ve eğitim giderlerinin yükünü biraz hafifletmek amacıyla ücretsiz öğrenci aşevleri açılacak. Üreticilerin sütlerini değerinde alıp, 3-6 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz süt dağıtımı yapacağız. Modern teknolojinin tüm imkanlarının kullanılacağı kütüphaneler açılarak gençlerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıracağız. Kütüphanelerimiz sıradan bir kütüphane olmayıp, çok fonksiyonlu kütüphane olacak. Eğitim destek kartıyla ekonomik zorluk yaşayan ailelerimizin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacağız.

HALK EKMEK FABRİKASI AÇILACAK

Elazığlıların uygun fiyata hijyenik, doyurucu ve lezzetli ekmek almaları için halk ekmek fabrikası açılacak. Her mahallemizde en uygun lokasyonlarda halk ekmek büfeleri açılarak vatandaşlarımızın halk ekmeğe erişimini kolaylaştıracağız.

BELEDİYE MARKASIYLA İÇME SUYU FABRİKASI KURULACAK

Bunun yanında; farklı ebatlarda plastik ve cam içme suyu ürünlerini belediyemizin oluşturduğu markayla kendi fabrikamızda üreterek, çok uygun fiyatlarla halkımıza sunacağız.

DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞLARA KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI

Elazığ Belediyesi'nde istihdam alanı oluşturularak gelir elde edilecek. Mücavir sınırları genişletilerek ucuz bedelli arsa üretilip konut kooperatiflerine tahsis edilerek geliri düşük vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı yaratılacak.

TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI AÇILACAK

Şehrin çeşitli bölgelerinde tanzim satış mağazaları açılacak, üreticiden tüketiciye maliyetine ucuz, güvenilir ve sağlıklı gıda zinciri oluşturularak yerelden kalkınmaya destek olunacak.

HASTA, YAŞLI, ENGELLİ VE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YARDIM

Sosyo - ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan günlük yaşamsal faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza; belirli periyotlarda kişisel bakım, kuaför, ev temizliği, psikolojik destek, fiziksel aktivite desteği ve küçük onarım destek hizmeti verilecek.

ANNE VE ÇOCUKLARINA ÜCRETSİ ULAŞIM

0-6 yaş çocuğu olan annelerimiz ile 12 yaş altı çocuklarımız ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacak.

YAZ VE KIŞ FESTİVALLERİ DÜZENLENECEK

Uluslararası ve geleneksel yaz ve kış festivalleri, konserler ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Engelsiz sanat portalı kuracağız. Gezici sahne projesiyle vatandaşlarımızı tiyatro ile buluşturacağız. Milli bayramlarda ve resmi törenlerde fener alayı düzenleyeceğiz.

TEDAVİ ÜCRETLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Özel sağlık kuruluşları ile indirim protokolü imzalayarak açlık sınırının altında gelir elde eden vatandaşlarımızın alacağı sağlık hizmetleri muayene, tahlil-tetkik ve tedavi ücretlerinde yüzde 50'ye varan indirim imkanı sağlayacağız.

ÜCRETSİZ MESLEK KURSLARI AÇILACAK

Açılacak olan sanat evimizde; cam füzyon, seramik, porselen, çini, ahşap oymacılığı, alevde boncuk yapımı, el sanatları, kağıt rölyef, makrome ahşap boyama dersleri gibi her kesimden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak birçok el sanatı kursları verilecek. Bu kurslar ile vatandaşlarımız hem el becerilerini geliştirecek hem de üreticilerin ürünlerini satarak sosyal ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunulacak.

DİKİMEVİ İLE ÜCRETSİZ KIYAFET DESTEĞİ

Açılacak olan dikimevinde istihdam ettiğimiz kadınların yüksek kaliteli üretim anlayışı ile ürettiği iş elbisesinden, üniformaya ve endüstriyel sektörel tekstile uzanan geniş bir yelpazeye ait birçok ürün titizlikle hazırlanarak sipariş sahiplerine zamanında ulaştırılacak. Ayrıca dikimevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız içinde ücretsiz bir şekilde kıyafet desteği sağlanacak.

Kapalı pazar yerleri yapılarak esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha konforlu alışveriş ortamı sağlanacak.

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Kadınların aile içerisindeki dinamik rolünün farkına varılması ve bu potansiyellerinin açığa çıkarılması için kadın koordinasyon merkezini kuracağız. Merkezimizde kadınlarımıza meslek edindirme kursları verilecek ve ayrıca yaşadığı problemlerin çözümleri noktasında destek sunulacak.

TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ADIMLAR

Turizme katkı sağlaması amacıyla uluslararası yaz ve kış festivalleri düzenleyeceğiz. Harput Mahallesi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Baskil Kara Leylek Kanyonu Palu, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Doğa Sporları, İnanç Turizmi, Kaplıcalar, yöresel musikisi ve zengin mutfak kültürü ile önemli turizm potansiyeline sahip Elazığ'ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmasını sağlayacağız.

VEFAT EDENLERİN YAKINLARINA TAZİYE YEMEĞİ

Elazığ Belediyesi olarak, ilimizin her noktasında iyi günde ve kötü günde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Vefat edenlerin yakınlarına destek olmak için ilk günkü taziye yemeğini belediye olarak biz vereceğiz.

Deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu mahallelerde nüfus yoğunluğuna göre bölge halkının ihtiyaçlarına kolay ulaşabilmesi ve hak ettikleri hizmeti alabilmeleri için ticari alanları artıracağız.

İHALELER CANLI YAYINLANACAK

İhale süreçleri şeffaf ve konusunda uzman personeller tarafından yönetilecek. Her katılımcının ihalelerde eşit şartlarda yarışması sağlanacak ve ihaleler canlı yayında gerçekleştirilecek.

ŞEFFAFLIK VE LİYAKAT OLACAK

Belediyemizde işe alım, yükselme ve atamalarda ehil, nitelikli ve hak eden kişilerin getirilmesi sağlanarak tüm adaylara fırsat eşitliği getirilecek. Belediye çalışanlarımızın yıllardır ciddiyetsizlikle ele alınan özlük haklarını yeniden düzenleyerek promosyon konusunda yaşadıkları hak gaspını gidereceğiz.

BELEDİYE PERSONELİNİN MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME

1 Nisan itibarıyla; şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde süreci yöneterek belediye personelimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız.

Belediyeye Avrupa Birliği ve yurt dışı hibe krediler bulunarak ilin ekonomisine ve belediye hizmetlerine katkı verilecek.

Türkiye'deki en yetkin bürokratlar, akademisyenler ve teknik elemanların bilgi birikiminden yararlanılarak Fırat Üniversitesi'nin eş güdümüyle alt yapı şehircilik planlama gibi konulara çözüm üretilecek.

İSRAFTAN KAÇINILACAK, GELİR VE GİDERLER HALKLA PAYLAŞILACAK

Belediye harcamalarında acil ihtiyaçlar öncelikli olacak ve israftan kaçınılacak. Harcamaların her platformda şeffaf şekilde kaç liraya mal olduğu halkımızla paylaşılacak. Yıllık olarak Elazığ Belediyesi'nin gelir ve gider kalemleri bağımsız bir denetim kuruluşuna inceletilerek inceleme sonucu halkımızla paylaşılacak."

COŞKUN ÇAĞLAR DURAN HAKKINDA

Coşkun Çağlar Duran 1976 yıllında Elazığ’ın maden ilçesinde doğdu. Elazığ'da serbest Avukatlık yapmaktI. 2021-2023 yılları arası Elazığ CHP İl Başkanlığı görevini yürüttü. Çağlar, evli ve 2 çocuk sahibi.

Yorumlar (0)
banner8
12
az bulutlu
banner9
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14