Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 6 km altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi.

CHP'li Gamze Taşcıer: Ortada TÜİK’in Şeffaf ve Objektif Olmadığına İlişkin Yargı Kararları Var CHP'li Gamze Taşcıer: Ortada TÜİK’in Şeffaf ve Objektif Olmadığına İlişkin Yargı Kararları Var

AFAD YIKILAN BİNA SAYISINI AÇIKLADI

5.6. büyüklüğündeki depremin ardından AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı. Yapılan açıklamada "Deprem, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İKİNCİ SARSINTI

Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de meydana gelen depremin ardından saat 18.31'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMALARI BAŞLAMIŞTIR

Depremin ardından İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."