Erzincan İliç'te Kanadalı altın maden şirketi Alacer Gold (SSR Mining) ve Çalık Grubu bünyesinde bulunan Lidya Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan toprak kaymasına muhalefetteki siyasi partiler tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Erzincan İliç'te altın madeninde yaşanan felaketi kaygıyla ve dehşetle takip ediyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz, Gamze Taşcıer, Milletvekillerimiz Mustafa Sarıgül, Müzeyyen Şevkin ve PM üyemiz Baran Bozoğlu'dan oluşan parti heyetimiz bölgeye hareket etti. Göçük altında bulunan madencilerimize salimen ulaşılması tek temennimizdir" diyerek parti heyetinin facianın yaşandığı bölgeye hareket ettiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, facianın yaşandığı bölgeyle ilgili daha önce iktidarı uyardıklarını vurgulayarak "Fırat Nehri'nin dibinde siyanürle altın aranmasının doğamıza verdiği zarara daha önce de dikkat çekmiş, burada yaşanabilecek tehlikelere karşı iktidarı ve yetkilileri uyarmıştık" ifadelerini kullandı. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Beşli çete ve uluslararası sermayeye peşkeş çekilen #Erzincan İliç’teki altın madeninde felaket göz göre göre geldi" dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, facianın meydana geldiği bölgeye doğru yola çıktığını söyledi.

Özgür Özel: Erdoğan'ın Talimatıyla Belediyelerimize Darbe Girişimi Var Özgür Özel: Erdoğan'ın Talimatıyla Belediyelerimize Darbe Girişimi Var

SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) de sosyal medya hesaplarından iktidara tepki gösterdi. İki partinin açıklamasında da iktidarın faciadaki sorumluluğu vurgulandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesaplarından "Erzincan altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan madencilerimiz olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir kötü haber almamayı temenni ediyorum" paylaşımı yaptı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerin bir an önce kurtarılması en büyük dileğimiz. Dualarımız maden işçileri için." ifadelerini kullandı.