Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren Emlak Vergisi için son ödeme tarihi 31 Mayıs Cuma günü sona erecek. Bu tarihe kadar vergisini ödemeyenler için gecikme zammı uygulanacak.

İKİ EŞİT VERGİ İLE ÖDENECEK

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı açıklamada, emlak vergisinin iki eşit taksitte ödenebileceğini belirtti. İlk taksitin son ödeme gününün 31 Mayıs Cuma olduğunu hatırlatan Özelmacıklı, vatandaşların bu tarihi göz ardı etmemeleri gerektiğini vurguladı.

MSB: Kırmızı Kategorideki 94 Terörist Etkisiz! MSB: Kırmızı Kategorideki 94 Terörist Etkisiz!

HER AY İÇİN YÜZDE 3,5 GECİKME ZAMMI

Ödemenin gecikmesi durumunda ise her ay için yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacağını dile getiren Özelmacıklı, bu durumun maliyetli olabileceğine dikkat çekti.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Ekonomim'de yer alan habere göre; vergi ödemeleri ile ilgili bilgi almak için ilgili belediyelere başvurulabileceğini veya internet üzerinden ödeme yapılabileceğini belirten Özelmacıklı, ayrıca vergi ödemelerinin e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

2024 yılında emlak vergi değerlerinin yüzde 29,23 oranında artırıldığını belirten Özelmacıklı, bu artışın mükellefleri etkileyeceğini aktardı. Bina, arsa ve arazilere ilişkin farklı vergi oranlarının uygulandığını söyleyen Özelmacıklı, indirimli bina vergisi oranlarından kimlerin faydalanabileceğini de açıkladı.

Ayrıca, emlak vergisine ek olarak tahsil edilen katkı payı hakkında da bilgi veren Özelmacıklı, bu bedelin ilgili belediyeler tarafından emlak vergisi ile birlikte tahsil edildiğini belirtti.

Vatandaşların vergi ödemelerini zamanında yapmaları ve gerekli bilgilendirmeleri takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Özelmacıklı, herhangi bir sorun yaşamamaları için duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.