2/B arazileri, 1983 yılında çıkarılan 3302 sayılı Kanun'un 2/B maddesi kapsamında orman vasfını yitiren veya kaybeden arazileri ifade ediyor. Bu araziler, 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı Kanun ile satışa açıldı.

Ekonomim'in haberine göre; CHP'li Türker Ateş, 2/B arazilerinin satışıyla ülkenin çok değerli alanlarının imara ve ranta açıldığını savundu. Ateş, bu hafta içerisinde TEDAŞ ve TEİAŞ'ın kullanımındaki çoğunluğu Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinde bulunan 73 adet arsanın satış kapsamına alındığını hatırlatarak, yaklaşık 6 milyon metrekare alanın ormanın Cumhurbaşkanı Kararı ile orman sınırları dışına çıkarıldığını kaydetti.

180 MİLYAR LİRA

Ateş, 2013- 2023 yılları arasında satılan kamu taşınmazlarının toplam değerinin de 180 milyar lira olduğunu belirtti. Ateş, taşınmaz satışlarından elde edilen gelirlerin, hükümetin israf politikaları nedeniyle çarçur edildiğini savundu.

Taşınmaz satışlarıyla ilgili yapılan eleştiriler, hükümet tarafından genellikle "kamu gelirlerinin artırılması" amacıyla yapıldığı savunularak yanıtlanıyor.

Milyonlarca Araç Sahibi Dikkat: 7 Gün Sonra Faiziyle Geri Alınacak Milyonlarca Araç Sahibi Dikkat: 7 Gün Sonra Faiziyle Geri Alınacak

Ancak, muhalefet, taşınmaz satışlarının kamu yararı gözetilmeksizin gerçekleştirildiğini ve bu satışlardan elde edilen gelirlerin verimli alanlara aktarılmadığını savunuyor.