Sosyal medyadaki görüntüler vatandaşları ikiye böldü.

Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair görüntü ve iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirdi.

Köpekleri Ankara'ya yönlendiren ve kente getiren kişiler de yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği ise benzer iddiaları yalanladı

.

Sosyal medya hesabından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Gaziantep'e Şanlıurfa ilinden kuduz hayvan nakledildiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu nakil işlemleri hayvan dernekleri tarafından bakım ve sahiplenme amacı ile kontrollü olarak zaman zaman yapılan rutin işlemlerden olup; Gelişmeler Valiliğimizin ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edilmektedir Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklaması yapıldı.

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, Şanlıurfa’da yapılan toplu köpek katliamları nedeniyle hukukçu ve veteriner hekimler ile saha ekibinden oluşan 10 kişilik Haytap ekibini bölgeye göndermiş, sağlıklı hayvanların başka barınaklara nakli için gerekli izinlerin alındığını duyurmuştu.

MSB: Kırmızı Kategorideki 94 Terörist Etkisiz! MSB: Kırmızı Kategorideki 94 Terörist Etkisiz!

HAYTAP, köpeklerin elle boğulma, zehirlenme vb şekilde öldürülmesi görüntüleri ve haberleri üzerine 2 hafta önce yaptığı suç duyurusuna ek 2 suç duyurusu daha hazırladığını da açıklamıştı. Ayrıca fırsatı olan tüm dernek, vakıf ve kişilerin Şanlıurfa’ya gitmesi çağrısında bulunmuştu.

Benzer olayların Adıyaman'da da yaşandığı belirtiliyor.