Türkiye'de artan enflasyon, art arda gelen zamlar ve geçim derdiyle maaşlarına ara zam beklentisi içine giren milyonlarca emekli ve asgari ücretliye kötü haber geldi. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında asgari ücretli ve emeklilerin beklediği kararlar çıkmadı.

AK Parti yönetimi, EYT başta olmak üzere geçmişte seçim öncesinde yapılan popülist düzenlemelerden artık tamamıyla uzak duracaklarını açıkladı. Muhalefetin vaatleri ise AK Parti'nin gündeminde yer almayacak.

ASGARİ ÜCRETTE, EMEKLİ AYLIKLARINDA ARTIŞ YOK

Buna göre, Temmuz ayında asgari ücrette ve emekli aylıklarında herhangi bir artış ya da kök maaşa artı bir iyileştirmeye gidilmesi planlanmıyor.

Mayıs ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 olarak açıklandı. Yıllık bazda ise beklenen zirve yüzde 75,45 ile geldi. Böylece SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur için kesinleşen 5 aylık zam oranı netleşti.

Memurlar için kesinleşen 5 aylık zam oranları şöyle

MTV Ödemelerinde Son Günler MTV Ödemelerinde Son Günler

• 5 aylık enflasyon: Yüzde 22.72
• 5 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 22.72
• 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 6.72
• 5 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10
• 5 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 17.4

Memurların maaşları 3 Temmuz'da (2024) netleşecek. Emekliler ve 17 bin 2 TL alan asgari ücretliler ise Temmuz ayında zam alamayacaklar ve enflasyona karşı mücadele etmek zorunda kalacaklar.