Ankara Büyükşehir, Parklarda Vektörle Mücadele ve Temizlik Çalışmalarına 7/24 Devam Ediyor Ankara Büyükşehir, Parklarda Vektörle Mücadele ve Temizlik Çalışmalarına 7/24 Devam Ediyor

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan eski hayvanat bahçesinin yerine açılan dünyada benzeri bulunmayan Dijital Hayvanat Bahçesi, internet ortamından kayıt yapılarak gezilebiliyor.

Parkta eski çağlara ve uzaya dijital safari yolculuğu yapmak için 2 adet safari otobüsü de bulunuyor.

İleri teknolojilerin kullanıldığı dijital hayvanat bahçesinde, en yüksek çözünürlük olan 4K'dan iki kat daha yüksek çözünürlük ve 6 kat daha fazla derinlik verebilen, el uzatıldığında karşıdaki canlıya temas edebilme duygusunu oluşturan, etkileşimli “Hyper 3D” sistemler, lazer teknolojisiyle donatılmış, gün ışığı dahil olmak üzere en aydınlık ortamlarda dahi görüntü kaybına uğramayan, dünyanın en üstün hologram teknolojisi ile oluşturulan, canlılarla gerçek doğa objelerini birleştirerek gerçeğe en yakın deneyimi sunan “Mixed Reality” sistemleri kullanılıyor.

Bahçede, bu sistemlerin 8K çözünürlük ve ultra yüksek kontrast verebilen OLED ekranlı versiyonları, 3x2 metrelik görüntü alanıyla geliştirilmiş LED teknolojili 3D ekranlı “Hyper 3D ‘Screen’" sistemler ile daha önce Los Angeles, Bari ve Helsinki'den sonra Ankara'nın dünyanın 4. test şehri olduğu ve yine tüm dünya için bir yenilik olan “AR Cloud Teknolojili Sistemler” yer alıyor.

Dijital bahçede, 110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 40 kask içerisinde nesli tükenen ve hayvanat bahçesinde asla yaşatılamayan büyük beyaz köpekbalığı, balinalar gibi türler de dâhil olmak üzere 150’nin üzerinde hayvan türü Ankaralılar ve hayvanseverler ile buluşuyor.

Rezervasyonlar  https://ankaradhb.com  adresinden yapılabiliyor.