Yeni Sezon Konserleri Çok Heyecanlı

Tüm kültür sanat kurumları eylül ayı ile yeni sezon programlarını açıkladı.

Kültür-Sanat 17.09.2022, 10:12 17.09.2022, 10:25
Yeni Sezon Konserleri Çok Heyecanlı

32. Akbank Caz Festivali 

"Şehrin caz hali" yani en sevdiğimiz hallerinden biri, 24 Eylül'de başlıyor. Festival bu yıl "sizi alıp götürecek melodiler" diyerek açıyor sahneyi. 24 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 32. Akbank Caz Festivali'nde; caz müziğinin önemli temsilcilerinden Abdullah Ibrahim, Gonzalo Rubalcaba & Aymée Nuviola, Ravi Coltrane ve Oded Tzur Quartet gibi isimler sahne alacak. 31 konser, 3 atölye, 5 söyleşi, toplam 120'den fazla sanatçının dahil olduğu festivalin mekanları Akbank Sanat'tan Hood Base'e, Müze Gazhane'den Zuhal Müzik Kanyon'a, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Avlusu'ndan Outro Records'a uzanırken 22 farklı mekanla rekor kırıyor. Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 32. Akbank Caz Festivali'nde açılış; 24 Eylül'de Alp Ersönmez'in "Cereyanlı" projesi kapsamında Barış Doğukan Yazıcı, Çağrı Sertel, Duru Tuna ve Kuzey Yılmaz'ın oluşturduğu ekiple Müze Gazhane'de gerçekleşecek. Caz müziğini geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlayan Akbank Caz Festivali ayrıca Oyuncak Müzesi ve Akbank Sanat 'da 3 ayrı çocuk atölyesi ile çocukları da erken yaşta caz ile tanıştıracak. Şahsen merakımı fazlasıyla kabartan başlıklarıyla söyleşi programında "Yeni Medya Çağında Görsel ve İşitsel Deneyimler", "Dinleme Kulübü: Şehrin Sokaklarında Yürüken Dinleyeceğin Bir Parça", "Zamanın Unuttuğu İsimler", "Dur! Dinle!: Japonya'da Caz ve Jazu Kissa" ve "Antik Çağ'da Kadın ve Müzik" içerikleri katılımcılarla buluşacak.

32. Akbank Caz Festival konserlerini Biletix'ten alabilir, festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com sitelerine başvurabilirsiniz.

10. Sezonunu Fazıl Say'ın "Hayat Ağacı" eseri ile dün akşam açan Zorlu PSM, yeni sezonda 700'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapmayı planlıyor. 1 Ekim'de Kings of Convenience, caz müziğinin yenilikçi grubu Snarky Puppy, daha önce sahnemizde ağırlayacağımız ancak pandemi sebebiyle ertelenen, bu yıl 40. yılını kutlayan İngiliz rock efsanesi New Model Army ve 21. yüzyılın en önemli caz piyanistlerinden Hiromi ve Brit-rock'un efsanevi grubu, Travis PSM sahnelerinde dinleyicisiyle buluşacak heyecan verici isimlerden.

Dünya çapındaki sesleri ve yerli sanatçıları bir araya getiren MIX Festival, bu yıl 6. kez 7-8 Ekim'de gerçekleşecek. MIX Festival ve Sónar İstanbul ile PSM Loves Summer konserleri bu yıl da gerçekleşecek ama asıl heyecan yeni bir festival haberinde: Geçtiğimiz yıl Londra Caz Festivali iş birliği ile Londra caz sahnesinin sevilen isimlerini ağırlayan Zorlu PSM, bu yıl da LCF ile yeni bir iş birliği yapıyor ve British Council'ın da desteğiyle Air Anatolia isimli yepyeni projesini hayata geçiriyor. Air Anatolia projesi, bugün dünya çapında dinlenen Anadolu rock müzisyenlerini ve güncel Türkçe müziğin sevilen isimlerini İngiliz müzisyenleri ile bir araya getiriyor. Bu proje iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi pekiştirecek yeni bir adım niteliğinde.

Anadolu rock'ın efsane grubu Moğollar'dan Cahit Berkay ve Taner Öngür, güncel Türkçe müziğin en sevilen isimlerinden Melike Şahin, ModeXL grubundan VEYasin, Islandman olarak tanıdığımız Tolga Böyük, İngiltere'nin ünlü bestecilerinden Al MacSween'le (Maisha, Kefaya) Yazz Ahmed, Thodoris Ziarkas, Tamar Osborn, Derya Yıldırım, Tolgahan Çoğulu, Murat Ertel, Eralp Güven, Ahmet Güvenç, Jake Long, Chelsea Carmichael, Erdem Baser, Ekin Eti ve Muhlis Berberoğlu hem İstanbul'da hem de Londra'da proje kapsamında sahne alacaklar.

Zorlu PSM, müzik tarihine damga vurmuş olan, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ü 100. yaş gününe özel bir projeyle anacak. Diğer yandan sanat güneşimiz Zeki Müren'i anacağı özel bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlanan Zorlu PSM, yerli halk müziğinin de programında daha sık yer alması fikriyle Şevval Sam, Fuat Saka ve Niyazi Koyuncu gibi Karadeniz müziği denince akla gelen sevilen müzisyenler ile Hey Gidi Karadeniz projesini hayata geçirecek.

Caz kulübü Touche ise bu yıl Demet Sağıroğlu, Ferit Odman, Duygu Soylu, Fikri Karayel, Selen Beytekin, Kerem Görsev, Ozan Musluoğlu, TuzBiber Stand Up ve Bar Psikoloğu gibi isimlerle pek çok değerli müzisyenin yer aldığı dopdolu caz ve stand-up programıyla sanatseverleri karşılayacak. Bu arada bu akşam Zorlu Turkcell Sahnesi'nde Alexandra Savior var.

İş Sanat'tan yine kalburüstü bir program

İş Sanat, 27 Ekim'de orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps'in gerçekleştireceği konser ile salonunun kapılarını seyircilerine açacak. İş Sanat Cuma İş Çıkışı konserleri ise 23 Eylül'de Özge Fışkın ile yeni sezona "merhaba" diyecek. Levent Yüksel, Sufle, Sonic Boom gibi alanının başarılı isimleriyle devam edecek ücretsiz konserler, Cuma günleri İş Kuleleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü'nde saat 19.00'da başlayacak.

Türk pop müziğinin sevilen ismi Nükhet Duru, 16 Kasım Çarşamba akşamı "Nünü Caz Söylüyor" isimli özel konseriyle İş Kuleleri Salonu'nda sevenleriyle buluşacak. Kendi şarkılarının yanı sıra kabare ve caz şarkılarının da repertuvarında yer veren Nükhet Duru, Türkiye'nin önemli caz müzisyenleri ile birlikte unutulmaz bir konsere imza atacak. Cem Adrian, İş Sanat için hazırladığı özel projede tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısında olacak. Bu proje için sahnede yerini alacak Türk sanat müziği topluluğu ile ilk defa bir araya gelecek Adrian'ın bu özel konseri 20 Aralık Salı, saat 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşecek.

Türk halk müziğinin üç güçlü kadın sesi, Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan, 7 Mart Salı, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda Anadolu'nun sevilen türkülerini seslendirecekleri "Kadın Ozanlar" başlıklı konserle bir araya geliyor.

12 Nisan Çarşamba20.30'da Mavi Boncuk, Feride, Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun gibi sayısız şarkı, albüm ve filme imza atan Emel Sayın, özel bir proje ile sevenleriyle İş Kuleleri Salonu'nda buluşacak.

Dünyanın en önemli senfoni orkestraları arasında gösterilen Tiflis Senfoni Orkestrası7 Aralık Çarşamba, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak. İş Sanat, yeni yılı English Chamber Orchestra ile kutlayacak. 3 Ocak Salı, saat 20.30'da Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu'nda gerçekleşecek müzik ve dansın bir araya geldiği Viyana Gala Konseri'nde Johann Strauss valsleri ve polkalar seslendirilecek. Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası, 8 Şubat Çarşamba, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda dinleyicilerle bir araya gelecek. İş Sanat bu sezon İtalya'nın en eski topluluklarından biri olan dünyaca ünlü Venedik Barok Orkestrası'nı da sahnesinde ağırlayacak. Barok dönemin eserlerini orijinal barok enstrümanları ile seslendiren Venedik Barok Orkestrası'nın Mayıs ayındaki konserinin solisti ise çellist Mario Brunello olacak. Dünyada olduğu kadar Türkiye'de kalabalık bir hayran kitlesine sahip olan Norveçli progresif caz topluluğu Jaga Jazzist, 25 Ocak Çarşamba, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda sahne alacak. Nisan'da ise "İskandinav cazının babası" olarak tanımlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, ismini taşıyan topluluğu Jan Garbarek Quartet ile İş Sanat'a konuk oluyor. Konserin sürpriz ismi ise Chick Corea ve Don Cherry gibi isimlerle de çalışan perküsyonist Trilok Gurtu. Konser 27 Nisan Perşembe, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşecek. En güzel sürprizlerden biri Şubat ayında: Salvatore Adamo uzun bir aradan sonra seyircisiyle İş Kuleleri Salonu'nda buluşacak. "Her Yerde Kar Var", "Karlar Düşer", "Komşu Kızı"gibi çok çok sevdiğimiz şarkıların orijinallerinin sahibi Adamo, 60'lı yıllardan bu yana en sevilen sanatçıları arasında yer alıyor. Salvatore Adamo konseri Şubat ayında İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşecek.

Programda sadece konserler değil; tiyatrolar, danslar ve sergiler de var elbette. Hepsi için sosyal medyadan ve İş Sanat'ın web sitesinden takipte kalabilir, biletleri Biletix'ten alabilirsiniz.

Babylon açılıyor

Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler ve yeni keşiflerle buluşturan Babylon, "Görmek için çok özlediğin birini, duymak için kavuşmanın neşesini" diyerek dün yeni sezona start verdi. Babylon'da sezon boyunca; Arooj Aftab, Artz ve Bugy öncesi ve sonrası: Kerem Akdağ, Balkan Wedding Party, Birkan Nasuhoğlu, Cemiyette Pişiyorum, Öncesi: Deli Gömleği, Da Poet & Kayra, DJ Assault, Frozen Clouds, Gökçe Coşkun, Hedonutopia, Hey! Douglas, Hey Gidi Günler, Islandman, Jakuzi, Jenny Hval, Kalben, Nilüfer Yanya, Kum, Lalalar, Let There Be House, Melis Danişmend, Oldies But Goldies, Palmiyeler öncesi: Hav Hav!, Radyo Eksen Partisi, Rashit öncesi: Ductape, Second, Seda Erciyes, The Away Days, The Comet is Coming, Tuğçe Şenoğul, Holistic Tsunami, Y2K Millennium Party ve çok daha fazlası sahne alacak. Bu akşam ise hip-hop, urban ve trap müzik sahnesinin yetenekli prodüktör ve DJ'lerinden Artz ve Bugy ile sezon açılışı için buluşuyoruz!

Tüm bu konserlerden öte; kalbimizdeki Babylon'un bambaşka yerini hatırlamak ve sevgili Mehmet Uluğ'u, aramızdan ayrılışının dokuzuncu yılında anmak için 4 Ekim akşamı buluşuyoruz. Akbank Caz Festivali'nin her sene düzenlediği Mehmet Uluğ Gecesi'nde sahnede Volkan Öktem olacak.

Beşiktaş Moonfest

Dün başlayan festival ay ışığında romantizm vaat ediyor. İngiliz sanatçı Luke Jerram'ın yarattığı 7 metre çapında Nasa'dan alınmış birebir ay yüzeyi görüntüsünün hayranlık uyandırıcı bir deneyime dönüştüğü ayın yaklaşık 1:500.000 ölçeğindeki gerçek yüzeyinin yansıtıldığı ‘'Museum of the Moon'' adlı etkinlikte görsel bir şölen yaratmak üzere sergilenecek.

‘Beşiktaş MoonFest' kapsamında ise beş farklı usta isim Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'nda sahne alacak. Dün Bülent Ortaçgil ile başlayan konserler, 18 Eylül'de Duygu Soylu, 19 Eylül'de Tuluğ Tırpan Trio, 20 Eylül'de Nil Karaibrahimgil ve 21 Eylül'de Jülide Özçelik, 23 Eylül'de İskender Paydaş ve 30 Eylül'de ise Birsen Tezer ile devam edecek. 30 gün boyunca birçok yerli ve yabancı müzisyenin ağırlanacağı festivalde, müzik dışı etkinlikler, açık hava sinema, söyleşi, yoga ve benzeri aktiviteler katılımcılara dopdolu bir festival deneyimi yaşatacak. Festival Türkiye'nin en sevilen pop müzik sanatçılarından Hadise konseri ile son bulacak. Hadise en sevilen şarkılarını Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda "Beşiktaş Festivali"nin son gününde İstanbullu ve Beşiktaşlı'lar için seslendirecek.

Ankara'da müzik

Farklı müzik türlerini Ankara'da müzikseverlerle buluşturmaya devam eden Jolly Joker Ankara da yeni sezona merhaba dedi. 17 Eylül Cumartesi 2000'Ler Türkçe Pop Partisi Dj Pınar Alkan, 23 Eylül Cuma Derya Bedavacı, 24 Eylül Cumartesi Can Bonomo28 Eylül Emre Fel, 30 Eylül Safiye,1 Ekim Cumartesi Ozbi, 7 Ekim Cuma Jakuzi, 8 Ekim Cumartesi Kalben, 14 Ekim Cuma Simge ve çok daha fazlası Jolly Joker Ankara sahnesinde olacak. Biletler Jolly Joker gişesi ve Biletix'te.

Oktoberfest yaklaştı

Ekim 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada ev sahipliğinde gerçekleşecek Oktoberfest İstanbul hosted by The Populist için geri sayım başladı. Dünyaca ünlü festivale özel şarkılardan oluşan Oktoberfest seçkisini buradan dinleyebilirsiniz. Üç gün boyunca Yapı Kredi bomontiada ve Galataport İstanbul The Populist'te festival tutkunlarını ağırlayacak olan Oktoberfest İstanbul, yine sevilen DJ performanslarıyla adından söz ettirecek. Nadir Duman, Ege&Erc Erb, Hünkar, Murat Beşer ve daha birçok ünlü isim sevilen playlistleriyle festivalin ritmini artıracak. DJ performanslarına Gezici Bando eşlik edecek. Canlı müzik, yaratıcı atölyeler ve daha birçok sürpriz etkinliklerin de gerçekleşeceği Oktoberfest İstanbul yine unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacak.

Cheerz Festival biletleri tükeniyor!

24-25 Eylül'de Life Park'ta gerçekleşecek ve Belle and Sebastian, Kadebostany, Moulinex, Islandman, Nouvelle Vague, Islandman, Lalar ve hatta Franz Ferdinand'ın olduğu müthiş bir line up sunan Cheerz Festival'in avantajlı ilk dönem biletleri bitti. Son 1 haftada kalan biletlerden almak için acele edin. İstanbul'da olmayacağım için kaçıracağım festivalde çok fena aklım kalacak, böyle bir line up zor bulunur.

Antalya Kemer'de Phaselis Festival

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen 12. Phaselis Festivali, 19-24 Eylül tarihlerinde, Antalya Kemer'in 2 bin yıllık tarihi güzelliklerinden Phaselis Antik Kenti'nde açılışını dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay'ın konseri ile yapıyor. 19 Eylül'de gerçekleştirilecek "Yıldızlar Altında Mozart" isimli konserinde sanatçıya, Antalya'nın seçkin müzisyenlerinden kurulu oda orkestrası Cameratalia Quintet eşlik edecek. Başarılı sanatçı, Mozart'ın sevilen eserlerinden seçkiler sunacak. Festival 21 Eylül günü, Golden Horn Brass grubunun; barok, klasik, caz, pop ve halk ezgilerinin de yer bulacağı bir repertuarla sahne alacağı ikinci konsere ev sahipliği yapacak. 12. Phaselis Festivali 23 Eylül günü ise festival, Sanat Deliorman ve Caz Biradeleri'ni ağırlayacak. 12. 24 Eylül Cumartesi akşamında Phaselis Antik Kenti Anadolu Aryaları ile yankılanacak. Martı Hotels & Marinas'ın sponsorlardan olduğu 12. Phaselis Festivali, Tevfik Rodos (Bas) ve Burcu Hancı (Soprano) solistliğinde, Cihat Aşkın'ın canlı performansına sahne olacağı kapanış konseriyle son bulacak. 

Pinhani Küçükçiftlik Park'ta

Alternatif rock'ın en sevilen gruplarından Pinhani'nin melodileriyle içimizi ısıtan, sözleriyle umut veren, sadeliğiyle yüreklerimize iyi gelen şarkıları 23 Eylül Cuma akşamı KüçükÇiftlik Park'tan İstanbul'a yayılacak! URU ve SetArt Organizasyon'un ortaklaşa gerçekleştireceği konserin biletleri Biletinial ve Biletix'te!

David Bowie sinemalarda

İsmi bile tüyleri diken diken eden ve David Bowie'nin hayatını anlatan Moonage Daydream sinemalarda gösterime girdi. Zamanımızın en büyük sanatçılarından bir olduğu düşünülen David Bowie, 50 yıldan uzun bir süredir kültürü etkiliyor. MOONAGE DAYDREAM, David Bowie Mirası tarafından desteklenen ve Morgen'e koleksiyonlarına benzersiz bir erişim veren ilk film. Müzik kültürünün önemli filmlerine imza atan Brett Morgan imzalı film için Morgan'a 5 milyon parçalık bir koleksiyon sunulmuş. Koleksiyonda, nadir ve daha önce hiç görülmemiş çizimler, kayıtlar, filmler ve günlükler yer alıyormuş. Morgen, dört yıldan uzun bir sürede filmi toparlamış, sonra 18 ay da ses, animasyon ve renk paletinin tasarlamakla geçirmiş. Dev bir Bowie hayranı olarak Morgan şu ara dünyada en çok kıskandığım kişi olabilir!

Şişli Plak Festivali bugün ve yarın

Şişli Belediyesi tarafından ikinci kez hayata geçirilen ve iki gün devam edecek Şişli Plak Festivali'nde müzikseverler pek çok etkinlik, söyleşi ve konserlerle keyifli zaman geçirecekler. Feriköy Organik Pazarı otopark alanında gerçekleştirilecek etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalde; plak stantları, söyleşiler, mezatlar, imza günlerinin yanı sıra, efsane gruplar Yeni Türkü ve Bulutsuzluk Özlemi'nin dışında, Balkan Müzikleri ile herkesin beğenisini kazanan Kolektif İstanbul, Tuna Kiremitçi, Eda Baba, Özge Fışkın gibi albümleri plak olarak da basılan Türk rock müziğinin önemli gruplarının konserleri gerçekleşecek. Detaylı konser ve imza saati programı belediyenin web sitesinde.

Yorumlar (0)
banner8
12
az bulutlu
banner9
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 36 99
2. Fenerbahçe 36 93
3. Trabzonspor 36 61
4. Başakşehir 36 58
5. Beşiktaş 36 55
6. Kasımpasa 36 52
7. Alanyaspor 36 50
8. Rizespor 36 49
9. Sivasspor 36 48
10. Antalyaspor 36 45
11. A.Demirspor 36 44
12. Samsunspor 36 42
13. Kayserispor 36 41
14. Konyaspor 36 40
15. Ankaragücü 36 39
16. Gaziantep FK 36 38
17. Hatayspor 36 37
18. Karagümrük 36 37
19. Pendikspor 36 36
20. İstanbulspor 36 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. M.City 37 88
2. Arsenal 37 86
3. Liverpool 37 79
4. Aston Villa 37 68
5. Tottenham 37 63
6. Chelsea 37 60
7. Newcastle 37 57
8. M. United 37 57
9. West Ham United 37 52
10. Brighton 37 48
11. Bournemouth 37 48
12. Crystal Palace 37 46
13. Wolves 37 46
14. Fulham 37 44
15. Everton 37 40
16. Brentford 37 39
17. Nottingham Forest 37 29
18. Luton Town 37 26
19. Burnley 37 24
20. Sheffield United 37 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 36 93
2. Barcelona 35 76
3. Girona 36 75
4. Atletico Madrid 36 73
5. Athletic Bilbao 36 62
6. Real Betis 35 55
7. Real Sociedad 35 54
8. Villarreal 36 51
9. Valencia 35 48
10. Getafe 36 43
11. Deportivo Alaves 36 42
12. Sevilla 36 41
13. Osasuna 36 41
14. Rayo Vallecano 36 38
15. Celta Vigo 36 37
16. Las Palmas 35 37
17. Mallorca 36 36
18. Cadiz 36 32
19. Granada 36 21
20. Almeria 35 17