CHP Sahaya İndi, Miting Alanı Doldu

Hayat pahalılığı her alanda kendini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet 'acil seçim' çağrısıyla meydanlara indi. Mersin'deki mitinge on binlerce kişi katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde tüm sorunları çözeceklerinin sözünü verdi.

Gündem 04.12.2021, 14:30
CHP Sahaya İndi, Miting Alanı Doldu

Erken seçimmitinglerine bugün Mersin’den başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu iktidarın yeni izledikleri politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Beraber yapacağız. Dostlarımızla birlikte yapacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Haydi meydana" sözleriyle başlatacağı bölgesel mitinglerin ilki bugün Mersin’de düzenlendi. CHP Grup Başkanvekilleri ile MYK tam kadro mitinge katılırken 37 bin kişilik alan tamamen doldu. Kürsüye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki arama noktasında yığılmalar yaşandı.

Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, "Değişim rüzgarları esiyor. Hangi duvarı örerlerse örsünler. Halk varsa her şey bitmiştir. Göreceksiniz. Halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet istediğini göreceksiniz. Halkın kavga değil, kucaklaşma istediğini göreceksiniz" dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu "Türk Lirası'nı pul yaptılar. Dolar karşısında, euro karşısında, riyal karşısında bile sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin namusudur, şerefidir. Türk Lirası'nı yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu iktidarın yeni izledikleri politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

9da704f9-83ab-452f-a5e4-c4e1a1b9e486.jpeg

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 2 üniversite bitiriyorsa bu ayıp kime ait. Umutsuzluğa yer yok. Bütün sorunları çözeceğiz. Torosların eteğinde, yiğitlerin harman olduğu bir yerdeyim.

(Hükümet istifa sloganları üzerine) Onun istifa etmesine gerek yok. Onu göndereceğiz zaten. Edeple göndereceğiz. Demokrasiyle göndereceğiz. Demokrasiye inanıyoruz. Geliyor gelmekte olan ve birileri de gidecek. Göndereceğiz onları. Mersin küçük bir Türkiye'dir. Türkiye'nin yaşadığı sorunları biliyorum. Sizler de biliyorsunuz. Milletin sesi dedik. Milletin sesinden birileri gelsin konuşsun dedik. Ama onlar duymazlar çünkü sağırlar. Görmezler çünkü başka şeyleri görüyorlar. Bütün gerçekleri size anlatmak zorundayız. Dün saat 11'de TÜİK'e gittim. Burayı iyi dinlemenizi isterim. Enflasyon açıkladılar. Aylık 3,51, yıllık 21,31. Ya Allah aşkına şu noktaya geldim. Bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? Siz, eşiniz çoluk çocuğunuz markete gidip alışveriş yapmıyor mu? Faturalara bakmıyor mu? Deterjan alırken, ekmek alırken, domates alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş, düşük tutacaksınız diye. Neden gittim? TÜİK rakamları üzerinden emekli aylığı belirliyorlar, asgari ücreti belirliyorlar. Milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden hesaplamaya çalışıyorlar. Akademisyenler 21 değil yüzde 58 diyor. Hangisi doğru? Eli kalem tutanlar, aklı başında olanlar doğru rakamları söylüyorlar.

Hepsini halledeceğiz. Vesayet diye bağırıyorlardı değil mi? Vesayetin ne olduğunu dün bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devletin memuru değillerdir. Tabi oldukları kanunun adı devlet memurları kanunu. Ama uyguladıkları yol yöntem sarayın kuralları. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim değil, hepimizin görevi ve ortak yapacağız. Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Sarayın vesayetinden Türkiye'yi beraber kurtaracağız.

'SANDIKTA ALAŞAĞI EDECEĞİZ'

Az önce çiftçilerimiz konuştu. İki annemiz konuştu. Hayat pahalılığından söz ediyorlar. Şu soruyu herkesin kendine sormasını isterim. Alın teri döken bir insan neden zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var. Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. Güneşimiz var. Karımız var, yağmurumuz var. Çalşkan insanlarımız var. Neden arpayı, buğdayı, nohudu, fasulyeyi, canlı hayvanı neden dışarıdan getiririz ve gümrük vergisini neden sıfırlarız?

Beraber gideceğiz sandığa ve bir dikta yönetimini, bu ülkeye farklı bakan bir yönetimi sandıkta alaşağı edeceğiz. Bunun sözünü veriyorum sizlere.

'FAİZE KARŞIYSAN NEDEN SİLMİYORSUN?'

Çiftçi kardeşlerime söylüyorum. Bir, Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Şunu asla unutmayın. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini ilk bir haftada sıfırlayacağız.

Esnaf kardeşimiz de konuştu. Aynı şeyi esnaflar için de yapacağız. Aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Faize karşıysan neden bu faizler var? Neden bunları silmiyorsun?

Halk Bankası'nı gerçekten de bir esnaf bankası yapacağız. Esnafın nereden ne kadar ucuz aldığını herkes görecek.

Bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var, bu memlekete huzuru, sevgiyi getireceğim. Ahdim var ve söz veriyorum. Bu memlekete demokrasiyi, bu memlekete adaleti getireceğim.

Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Söz veriyorum. Siyaset ahlaklı insanların işi olacak. Adamına göre kredi al, ihale ver, rüşvet ver zengin ol siyasetinden arındıracağız. Söz veriyorum bütün Türkiye duysun. Hiçbir rüşvetçiyi devlet kadroları içinde asla ve asla barındırmayacağız.

'HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ'

Saray ve şürekası duysun. Rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenleri, onların uçaklarına binenleri, paralarını alanları devlet kadrolarında yaşatmayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sizin paranız. Bu parayı harcarken size hesap vermek namus borcum olacak. 84 milyonu Londra'daki tefecilere mahkum ettiler. Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, alın teri döken herkesin hakkını ve hukukunu koruyacağım.

Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede yoksulluk olmayacak. Mersinlilere söz veriyorum. Türkiye'ye söz veriyorum. Milyonlarca gencimiz işsizken, dört yerden, beş yerden, altı yerden maaş alan düzeni sonlandıracağım. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, sofradaki bereketi. Bütün dünya görecek. Her şeyi gerçekleştireceğiz.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE 1 HAFTA İÇİNDE DÖNECEĞİZ'

Sevgili peygamberimiz "cennet anaların ayakları altındadır" der. 21. yüzyıldayız. Olur mu Allah aşkına. Cinayet işliyor. Hapse giriyor. Güzel bir kravat takıyor. Hakime saygılı. İyi hal indirimi alıyor. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Bu düzeni değiştireceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni 1 hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.

Yatırımların çoğu Batı'ya gidiyor. Anadolu'nun içi boşaldı. Bizim hatırlarsanız Merkez Türkiye projemiz vardı. İşsizlik kesinlikle olmayacak. Göreceksiniz. Yatırımlara boğulacak bu bölge. İnsanlar gelip burada yatırım yapacak. Burayı üretim üssüne dönüştüreceğiz. Herkesin şunu bilmesini isterim. Geçmişte AK Parti'ye oy veren, MHP'ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil birleşme dönemidir. Sorun memleket sorunudur. Sorun vatan, bayrak, millet sorunudur. Beraber olmak zorundayız. Biz sosyal demokratız.

Kutuplaşmaktan yana değiliz. Kucaklaşmadan yanayız. Beraber olmaktan, birlik olmaktan yanayız. Biz dünyada yurtta sulh, cihanda sulh diyenleriz. Kendi ülkemizde de dünyada da huzurdan, barıştan yanayız. Mısır'la barışacağız, Suriye'yle barışacağız, İsrail'le barışacağız, Libya'yla barışacağız.

Türk Lirası'nı pul yaptılar. Dolar karşısında, euro karşısında, riyal karşısında bile sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin namusudur, şerefidir. Türk Lirası'nı yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu iktidarın yeni izledikleri politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Beraber yapacağız. Dostlarımızla birlikte yapacağız. Demokrat amcanız olarak söylüyorum. Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim. Bütün gençlere sesleniyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. 6 ay içinde Türkiye'nin nasıl rahatladığını göreceksiniz.

Değişim rüzgarları esiyor. Hangi duvarı örerlerse örsünler. Halk varsa her şey bitmiştir. Göreceksiniz. Halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet istediğini göreceksiniz. Halkın kavga değil, kucaklaşma istediğini göreceksiniz.

Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz.

MİTİNG ÖNCESİ TWEET ATTI

CHP’nin erken seçim çağırısıyla yapacağı ilk mitinge kısa bir süre kala Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının tamamı şöyle:

"Milletimizi dinlemek üzere dün akşam Mersin'e geldim. Şehidimizin evine taziyeye gittim. Bugün ise milletimiz sefaleti anlatacak, biz dinleyeceğiz. 2021'de hala böyle bir gündemimizin olması yürek sızlatıyor ama ne yapalım çözmek için yollardayız. #MilletinSesi”

İKİNCİ MİTİNG KOCAELİ'DE

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, partisinin ikinci mitinginin Kocaeli'de olacağını açıkladı.

CHP İzmit İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin ikinci mitinginin Kocaeli'de olacağını açıkladı.

Yıldızlı konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir arkadaşımız 'çok büyük gıda sıkıntısı olacak' dedi. Herkes çözüm bekliyor. Ama bunlar yağmurda ıslandıkları ile birlikte yürümeye devam ediyor. Biz diyoruz sahaya inin. Biz size hasret değiliz sahaya inin de esnaf ne yapıyor diye bakın. Ben senle yürümeye meraklı değilim. İn esnafın çiftçinin haline bak. Önerilere dikkat etmeleri gerekiyor. Sıkıştıkça PKK terör örgütü. Anında örgütlü olma şansınız var. Cumhuriyet'in 2. yüzyılında her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. İktidar çok yakın bize, iktidar gözüküyor. Eksiğimiz olabilir eleştiriye de açığız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Hafta sonu Mersin'de mitingimiz var. Buna çevre illerden katılım olacak. 2. mitingin de Kocaeli'de olması için söz kıydık. Bunun altyapısı yapılacak ve 2. miting Kocaeli'de olacak"

VALİLİK REDDETMİŞTİ

CHP'nin yapmak istediği mitinge Mersin Valiliği'nden ret kararı gelmişti.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, mitingin eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki alanda yapılacağını açıklamıştı.

Aktay, uzun süre valilikten geri dönüş olmadığını, bu sebepten ikinci kez miting için talepte bulunmaya gittiklerinde izin verilmediğini öğrendiklerini söyledi. Miting taleplerine ilişkin bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü olduğunu belirten Aktay, “Cumhuriyet Meydanı’nı Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyorduk” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 ay önce aynı yerde miting düzenlemiş olması çifte standart eleştirilerine neden olmuştu.

Yorumlar (0)
banner8
12
az bulutlu
banner9
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14