ABB’DE ‘ALGI OPERASYONU’ İDDİALARINA ‘OY ORANI’ YANITI

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Başkent’te Mansur Yavaş ve ekibiyle birlikte başlayan yeni belediyecilik anlayışını Bizim Ankara’ya anlattı. Pandemi sürecinde sosyal belediyecilik anlayışının önem kazandığını vurgulayan Neslihanoğlu, “bu dönemde Ankara, sosyal yardımlarla Türkiye’de öne çıktı” dedi. Neslihanoğlu, ABB’de ‘algı operasyonu’ yürütüldüğü iddialarını da Yavaş’ın seçim anketlerdeki oy oranını göstererek yalanladı.

Ankara 14.04.2022, 11:47 14.04.2022, 15:50
ABB’DE ‘ALGI OPERASYONU’ İDDİALARINA ‘OY ORANI’ YANITI

ÖZEL HABER / ANKARA

Salgın döneminde Başkent esnafının zor günler yaşadığını hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu esnafın yarasına verilen desteklerle merhem olunduğunu vurguladı. Mansur Yavaş’ın ‘bina’ türü yatırımları yapmadığı yönünde zaman zaman Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine maruz kaldığını ifade eden Neslihanoğlu ABB’de Mansur Yavaş’la başlayan yeni dönemi Bizim Ankara Temsilcisi Seval Yıldırım’a anlattı. Neslihanoğlu öne çıkan sosyal yardımlara dikkat çekti.

“İNSANLAR TEŞHİR EDİLMEDEN ET VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ ALDI”

“240 bin sosyal yardım alan aileye et desteği verildi. Mansur Başkanımız da söylüyor ‘Belki de o insanların evine hiç et girmiyordu.’  Sosyal yardım alanlara doğal gaz desteği de yapıldı. Önceden çuvallarla kömür atılıyordu insanların evinin önüne. Komşularının önünde insanlar teşhir ediliyor, koliler geliyor, indiriliyor, herkes bunu görüyordu. Artık yardımlar ‘BaşkentKart’ dediğimiz karta yükleniyor. Vatandaş rencide olmadan gidiyor, istediği marketten istediği alışverişi yapabiliyor.’’

“İNSANLAR AÇKEN, ÜŞÜYORKEN ÖNCE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMAZ”

Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlar dışındaki hizmetleriyle de ön plana çıktığını ifade etti. Pandemi nedeniyle sosyal yardımlara ağırlık verildiğini ancak çok sayıda projenin de bu süreçte yürütüldüğünü vurguladı.

“15'ten fazla köprülü kavşak yapıldı. Yüzbinlerce ton asfalt dökümü yapıldı ulaşım rahatlasın diye. Toplu ulaşım zammının ertelenmesi için ulaşım esnafına destek yapıldı. Bunlar da halka hizmettir. İnsanlar açken, ekonomik sıkıntıdayken bir tesis, bir kültür merkezi yaptığınız zaman insan onu görmez, ilk önce karnı doyacak, ilk önce ısınacak. Sosyal yardım alan ailelerin ilk önce çocuğunun servis parası ödenecek. Bunları sağlamadan sosyal belediyecilik olur mu? Öncelik bunlar olmalı. Şu anda kreşlerimiz de yapılıyor. 4 tane yapıldı, 15 tanesinin daha bu ay sonu civarında açılması hedefleniyor.

“MAMAK METROSU İÇİN BAKANLIKTAN ONAY BEKLENİYOR”

Mamak Metrosu’nun projesi bitti. Mamak-Natavega’nın arasındaki yer için. Bakanlık onayı bekleniyor. Onay gelince başlanacak. Çankaya bölgesinde daha çok trafiğin yoğun olduğu bölgelerde şu ana kadar belediye 13 tane köprülü kavşak yaptı. Bunlar büyük projeler. Ekonomik durum nedeniyle maliyetleri 3 katına çıktı. 50 milyona yaptığınız iş 150 milyon oldu. Ama insanlar bunu görmezden geliyor. Meclis grubunda çıkıp ‘Bu kadar parayı nereye harcadınız?’ diyebiliyorlar. “

Yaşar Neslihanoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 projelerini de anlattı. Çok sayıda yeşil alan,  park, kreş ve kültür merkezi için projelerin seçime kadar tamamlanacak şekilde yürütüldüğünü belirten Neslihanoğlu ihale süreçlerinin hızla tamamlanacağını söyledi.

“ANKARA’YA 2013’TEN BU YANA OTOBÜS ALINMAMIŞTI, 300 TANE ALDIK”

Ankara’nın toplu ulaşımda yaşadığı otobüs sorununu 300’den fazla otobüs alarak çözdüklerini belirten Neslihanoğlu, Başkent itfaiyesinin de Mansur Yavaş dönemine kadar ihmal edildiğini vurguladı. Yüksek yerlerdeki yangınlara müdahale için kullanılan ‘köpük kulesi’nin bir adet, kullanılan aracın da Murat Karayalçın döneminde alınan 1983 model bir araç olduğunu belirten Yaşar Neslihanoğlu itfaiye araçlarının yenilenmesiyle Ankaralıların can ve mal güvenliğinin korunması için önemli bir adım atıldığını kaydetti.

“Belediye Meclisi’nden yetki aldık, itfaiye araçlarını da yeniliyoruz” diyen Neslihanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu hizmetler göze görünmüyor ama insanların toplu ulaşımda rahat ulaşımını sağlamak, yangın olduğunda olay yerine hızlı müdahale edilmesini sağlamak, yeni itfaiye istasyonlarının yapılması… Hepsi çok önemli hizmetler.”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Bizim Ankara’ya belediye meclisi çalışmalarının nasıl yürüdüğüne ilişkin de bilgi verdi. Cumhur İttifakının Meclis’teki tavrını ise eleştirdi.

“BELEDİYEYE GELİR GETİRECEK KARARLAR ALINMASIN DİYE ENGEL ÇIKARIYORLAR”

“ABB Meclisi’nde biz Millet İttifakı olarak azınlıktayız. Çoğunluk Cumhur İttifakı’nda ve AK Parti Grubunda. Bazı konularda tabi ki sıkıntı yaşıyoruz. Geçenlerde ulaşım esnafına verilecek destek ile ilgili bir konu oldu. Bu destek neye göre yapılıyor? Belediyenin bütçesine göre bir program yapılıyor,  esnafla görüşülüyor, belediyenin bütçesine de sıkıntı vermeyecek bir destek planlaması yapılıyor. Meclis’e getirilir, karar çıkar, ödemesini yaparsınız. Ama biz getirdik teklifi, 3 gün sonra, ‘bu teklifleri neredeyse yüzde 40, yüzde 50’ye yakın arttırarak bu şekilde verilmesini talep ediyoruz’ dediler. Burada ben art niyet ararım! Sizin de benim de hepimizin evimizde bir hesabı var değil mi? Market harcamamız bellidir, faturalarımız bellidir. Ama ben ‘market harcamamı yüzde 50 artıracağım’ dediğim zaman evdeki hesap çarşıya uyar mı? Uymaz. Bunları anlatamıyoruz.  Belediyenin kasasından fazla para çıksın istiyorlar ama belediyeye gelir getirecek bir konu olduğunda maalesef bununla ilgili zorluklarla karşılaşıyoruz. “

“KARARLARI GECİKTİRDİKLERİ ZAMAN ANKARALILAR ZARAR GÖRÜYOR”

Belediyenin billboardlarının daha çok gelir getirmesi için 10 yıllık anlaşmayla kiraya verilmesinin gerektiğini ancak Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin kira süresinin 3 yıl olmasını istediğini belirten Neslihanoğlu bu durumda belediye gelirinin düştüğünü ve halka harcanacak bütçenin bilinçli olarak kısıtlanmaya çalışıldığını vurguladı. Kredi başvuruları sırasında da Cumhur İttifakı’nın engellemeleriyle karşılaştıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili, “Sürekli erteleniyor, bu sefer vatandaşa yapılacak hizmet de erteleniyor. Bugünün piyasa koşullarında bir malzeme alırken günlük fiyat alıyoruz. Bir ay sonra piyasa koşullarının ne olacağı belli olmuyor, gecikme yaşandıkça Ankaralının zararına oluyor” diye konuştu.

Belediye Meclisinde Cumhur İttifakının ‘çoğunluk bizde’ anlayışıyla gereksiz eleştirilerde bulunmaktan kaçınması gerektiğinin de altını çizen Neslihanoğlu, “Sonuçta Ankara’da seçilen bir belediye başkanı var. Yüzde 53 oy almış ve vatandaş Mansur Yavaş’ı takdir etmiş. Her şeye karşı çıkmamaları gerekiyor. Gereksiz eleştiriler zaten bizim işimize yarıyor. Bizi güçlendiriyor halka karşı” yorumu yaptı.

Ankaralıların artık ABB Meclis toplantılarını internet üzerinden canlı olarak izleyebildiğini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili, “vatandaş gereksiz tartışmaları kimin uzattığını anlıyor. Bunu fark etmeseler Mansur Yavaş anketlerde yüzde 65 çıkmazdı” diyerek Ankaralıların belediyenin başarısını takdir ettiğini ve bunun anketlere yansıdığını söyledi.

ANKAPARK NE OLACAK?

Neslihanoğlu, AK Partili eski belediye başkanı Melih Gökçek’in 750 milyon dolar harcadığı ve şu an çürümeye terk edilen ANKAPARK projesinde son duruma ilişkin de bilgi verdi.

“Fantastik projeler yapacağınıza şu an ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımızın yaralarına biraz merhem olmak çok daha mantıklı diye düşünüyorum. Proje yapılmış, 750 milyon dolar harcanmış ne aşamada hepimiz görüyoruz… İnsanların oradan geçerken içi titriyor. Şu an atıl duruyor” diyen ABB CHP Grup Başkanvekili Neslihanoğlu, işletmeci firmanın iflasını istemesinin ardından tahliye işleminin yapılacağını oradaki imkanlar kullanılarak yeni bir proje geliştirileceğini duyurdu.

ALGI OPERASYONU İDDİALARINI SÜREKLİ YÜKSELEN OY ORANI YALANLIYOR”

Neslihanoğlu, Mansur Yavaş ve yönetiminin başarılı görünmesi için ‘algı operasyonu yapıldığı’ iddialarını da şu sözlerle yalanladı:

“Büyükşehir Belediyesi 25 yıl AK Parti ile Melih Gökçek dönemiyle devam etti sonra da Mustafa Tuna ile kapandı. 25 yıl sonra Mansur Yavaş’ın seçilmesi Ankara halkı için gerçekten büyük bir şans. Mütevazı bir insan, halka açık, halkla iç içe. Ben karşılaşıyorum Yenimahalle’de bir vatandaş bir kaldırım şikayeti ya da bir ağaç budaması ile ilgili bir sorunu sosyal medyadan Başkan Mansur Yavaş’a yazmış; emin olun çoğunu kendisi bana doğrudan iletiyor ‘Yaşar buna bir bakın’ diyor. Asfaltın yamasına kadar ilgileniyor. Ben belediye başkanımıza özel kalemi vasıtasıyla hiç ulaşmadım. Bir sorun varsa telefonuna mesaj yazıyorum, en fazla 3 dakikada kendisi bana cevap veriyor. Sadece bana değil, Meclis grubundaki diğer arkadaşlara da böyle yapıyor. Bunu kimse inkar edemez. AK Partili bir belediye başkanı da kendisini arasa veya yazsa en fazla 3 dakika, 5 dakika sonra döner. Vatandaştan biri ona ulaştığı zaman da bu böyle. Bire bir şahidim. Bunlara işte ‘algı operasyonu’ diyorlar ama 3 sene bitti. Bu bir algı operasyonu olsa şu ana kadar oy oranının düşüşünü görürdük. Ama oy oranı yükseliyor. Demek ki tüm bunlar algı yönetimi değil. Ben oy oranının daha da yükseleceğini düşünüyorum.’’

Yorumlar (0)
banner8
12
az bulutlu
banner9
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 34 58
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Rizespor 34 49
8. Alanyaspor 34 48
9. Sivasspor 34 48
10. Antalyaspor 34 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Kayserispor 34 40
13. Samsunspor 34 39
14. Ankaragücü 34 38
15. Karagümrük 34 36
16. Konyaspor 34 36
17. Gaziantep FK 34 34
18. Hatayspor 34 33
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 34 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 32 72
2. Göztepe 32 66
3. Sakaryaspor 32 57
4. Kocaelispor 32 55
5. Ahlatçı Çorum FK 32 55
6. Bodrumspor 32 53
7. Boluspor 32 50
8. Bandırmaspor 32 47
9. Gençlerbirliği 32 47
10. Erzurumspor 32 44
11. Keçiörengücü 32 39
12. Manisa FK 32 37
13. Ümraniye 32 37
14. Şanlıurfaspor 32 34
15. Tuzlaspor 32 34
16. Adanaspor 32 33
17. Altay 32 15
18. Giresunspor 32 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 80
2. M.City 34 79
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 34 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. Chelsea 34 51
9. West Ham United 35 49
10. Bournemouth 35 48
11. Wolves 35 46
12. Brighton 34 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 35 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 33 73
3. Girona 33 71
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 33 49
8. Valencia 33 47
9. Villarreal 33 45
10. Getafe 33 43
11. Osasuna 33 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 33 38
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 33 34
16. Mallorca 33 32
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14