Bizim Ankara

Meteoroloji Uyardı: Kar Geliyor

Yurt

Kar yağışı pazartesi ve salı günü kuvvetli vuracak, Erzurum, Hakkari, Van, Malatya, Urfa, Şırnak'ta yoğun kar bekleniyor.

Türkiye'nin güneydoğusu, bu hafta başında alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor.

Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgilere göre, pazartesi ve salı günleri özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri ciddi bir hava değişikliği ile karşı karşıya.

Yağışlı havanın etkisini göstereceği bu günlerde, zaman zaman Hakkari başta olmak üzere yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Dağlık alanlar beyaza bürünecek, bazı saatlerde kuvvetli sağanak yağışlar da bölgeyi etkisi altına alacak.

DİKKAT ÇEKEN UYARILAR:

Pazartesi Günü: Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Hakkari'de yoğun kar yağışına dikkat! Yüksek kesimlerde kar kalınlığı artarken, Erzurum'da karla karışık yağmur ve aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Salı Günü: Alçak basıncın merkezi doğuya kayıyor ve konverjans sahası derinleşiyor. Bu durum, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli sağanak yağışlar ve yüksek rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı anlamına geliyor. Güneydoğu Anadolu, özellikle doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlara hazır olmalı. Hakkari'de ise çok şiddetli yağışlar ve yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.