Bizim Ankara

Bu Telefonlarda WhatsApp Bugün Bitiyor

Teknoloji

WhatsApp, bugün itibariyle (24 Ekim 2023) birçok cihazdan desteğini çekiyor. Artık bu cihazlarda WhatsApp kullanmak mümkün olmayacak.

WhatsApp eski cihaza ve işletim sistemine sahip olan cihazlarda bugün itibariyle (24 Ekim 2023) desteğini kesiyor.

Artık sadece Android OS 5.0 ve daha üzeri sürümlerde WhatsApp kullanılabiliyor.

WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmek için Apple kullanıcıları da iOS 12 ve üzeri bir sürümü cihazlarına yüklemeli. Resmi açıklamaya göre JioPhone ve JioPhone 2 telefonların da KaiOS 2.5.0 veya üzeri bir sürüme yükseltilmiş olması gerekiyor.

WhatsApp'ın açıklaması şu şekilde:

“Cihazlar ve yazılımlar çok sık değişiyor. Bu nedenle, desteklediğimiz işletim sistemlerini düzenli olarak gözden geçirip güncellemeler yapıyoruz.

Desteklemeye son vereceğimiz işletim sistemlerini belirlemek amacıyla, diğer teknoloji şirketlerinin de yaptığı gibi, her yıl en eski ve en az sayıda kişi tarafından kullanılmakta olan cihaz ve yazılımları tespit ediyoruz.

Bu cihazlar en yeni güvenlik güncellemelerinden veya WhatsApp’ı çalıştırmak için gereken işlevlerden de yoksun olabiliyor.”

WHATSAPP DESTEĞİ BİTEN TELEFONLAR

WhatsApp'a desteği bitecek olan işletim sistemlerinin yanı sıra bazı telefonlar da otomatik olarak bu listeye dahil oluyor. İşte WhatsApp desteği biten o telefonlar:

Google Nexus 7
Sony Xperia Z
LG Optimus G Pro
HTC One
Galaxy Note 3
Galaxy S4


Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 resmi Android 6 Marshmallow güncellemesi alması sayesinde yazılımlarını son sürüme güncelleyerek WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilirler.

Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 uzun yıllar önce Android Lollipop güncellemesi aldı ama 5.1.1 sürüm güncellemesi almadığı için mesajlaşma uygulamasına erişimini kaybetmiş oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.