Bizim Ankara

Spor Kanun Teklifi, Komisyonda Kabul Edildi

Spor

AKP'nin hazırladığı 'Spor Kanunu Teklifi'; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifin dikkat çeken ayrıntıları neler?

AKP'nin hazırladığı 'Spor Kanunu Teklifi'; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi.

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile 98 milletvekilinin imza attığı 61 maddelik 'Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi' TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife göre; spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerinde; hesap verilebilirlik, denetlenebilirlik ve şeffaflık yönünden düzenlemelere gidilecek.

Spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanacak. Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri için 'denk bütçe' sistemi getirilecek.

Bağlı ve bağımsız spor federasyonu ayrımı kaldırılarak tüm federasyonlar ‘spor federasyonu’ şeklinde yapılandırılacak.

Federasyonlar, kanunla ya da cumhurbaşkanı kararnamesi ile kurulacak. 

AKP tarafından verilen önerge ile spor federasyonlarının merkezinin Ankara'da olması şartının kaldırıldığı düzenleme değişikliğe gidilerek ilgili maddeye 'Spor federasyonlarının merkezleri Ankara'dadır' ibaresi eklendi.

Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun yapısı da yeniden düzenlenecek. Menajerlik ücretine yüzde 5 olarak üst sınır getirilecek. Futbolcu ile menajer arasında en fazla iki yıllık ve noter huzurunda sözleşme yapılabilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.