Bizim Ankara

BB Ankaraspor'dan Tarihi Başarı

Spor

İstanbul’da yapılan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası karşılaşmalarında BB Ankaraspor kadınlarda takım halinde Dünya Şampiyonu, erkeklerde Dünya Üçüncüsü oldu.

Türki̇ye Kick Boks Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan ve İstanbul Büyükçekmece’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupasında şampiyonlar belli oldu.

Şampiyonaya kız ve erkek takımlarıyla katılan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un 12 kişilik Kız Kick Boks Takımı, takım halinde şampiyon oldu.

Şampiyonaya, antrenörleri Ömer Tekçe yönetiminde, 16’sı erkek toplam 28 sporcu ile katılan BB Ankaraspor, takım halinde 9 altın, 10 gümüş ve 9 bronz madalya kazanarak, kadınlarda 1. olurken, erkeklerde de dünya 3.’sü oldu.

Şampiyonada takım halinde bütün sporcuların madalya aldığına işaret eden BB Ankaraspor Kick Boks antrenörü Tekçe, sporcularının takım halinde iyi bir mücadele ortaya koyduğunu kaydetti.

Mansur Yavaş'tan Kutlama

Dünya Kupası’nda madalya alan tüm sporcular ile teknik heyeti kutlayan Kulüp Başkanı Cevdet Toptaş ise, “Bu yıl 7.’si düzenlenen ve BB Ankaraspor Kulübü olarak 28 sporcuyla katıldığımız Turkish Open Kickboksing World Cup’ta toplamda 28 madalya ile önemli bir başarı elde ettik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, sporcularımızı ve teknik heyetimizi arayarak tebrik etmiş ve başarılar dilemiştir. Kendilerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Toptaş ayrıca, BB Ankaraspor olarak ABB bünyesinde Türk sporuna, zeki, çevik ve ahlaklı genç sporcular kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.