Bizim Ankara

“Balon Başına 2 Buçuk Lira, Evimi Böyle Geçindiriyorum”

Sincan

Sincan ilçesi merkezinde geçimini balon satarak sağlayan engelli Neşet Sarıyıldız, “Günde iki üç tane balon satıyorum. Balon başına 2 buçuk lira kalıyor. Evimi böyle geçindiriyorum. Bir de 700 TL engelli maaşım var. Başka da bir şeyim yok. 96 yılında bahçe katı bir ev almıştım. Yağmur yağdığında su dolar. Öyle oturuyoruz. Çoluğun çocuğun hiçbir faydası yok.” diye konuştu.

30 yıl önce geçirdiği kaza sonucu engelli olan ve geçimini Sincan ilçesi merkezinde balon satarak sağlayan Neşet Sarıyıldız (73) engellilere yardım talebinde bulunarak, “Benim gibi maaşı olmayan kişilere yardım olması lazım. Ben bunu isterim. Başka da bir şey istemem.” dedi.

Her gün sabah saat 11:00’den akşam 17:00’ye kadar balon satmak için Sincan Onur Sokak’ta beklediğini söyleyen Sarıyıldız pandemi sürecinde iş yapamadığını belirterek yaşadığı sıkıntıları anlattı şöyle anlattı: “Eşimle beraber yaşıyoruz. Aynı yaştayız. Benim gelirim 700 TL engelli maaşım. Balon satmak da destek oluyor bana, bununla geçiniyorum. Saat 11:00’den beri burada bekliyorum. İki tane sattım. Günde 2,3 tane balon satıyorum. Bazen hiç satamadan gidiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nden bir yardım geldi. 400 TL’lik gıda aldım. Onunla idare ettim. Garibanın eşi dostu yok. Ne derlerse desin televizyonda konuşulanlar yok. İnsan yaşamayınca bilmiyor.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.