Bizim Ankara

TIME İlk Kez 'Dünyanın En Etkili 100 Şirketi' Listesi Hazırladı

Sağlık

ABD merkezli TIME dergisi, bu yıl ilk defa dünyadaki en etkili 100 şirketi açıkladı. Listeyi oluşturmak için TIME, endüstri uzmanlarından sağlık hizmetleri, eğlence, ulaşım, teknoloji ve daha fazlası dahil olmak üzere çoğu sektörden adaylar topladı ve her şirketi etki, yenilikçilik, liderlik, hırs ve başarı gibi temel faktörler üzerinden değerlendirdi.

ABD merkezli TIME dergisi, bu yıl ilk defa dünyadaki en etkili 100 şirketi açıkladı.

Listeyi oluşturmak için TIME, endüstri uzmanlarından sağlık hizmetleri, eğlence, ulaşım, teknoloji ve daha fazlası dahil olmak üzere çoğu sektörden adaylar topladı ve her şirketi etki, yenilikçilik, liderlik, hırs ve başarı gibi temel faktörler üzerinden değerlendirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre TIME100 En Etkili Şirketler sayısında dünya çapında 5 kapak yer alıyor ve her biri listedeki bir şirketin CEO'sunu tanıtıyor: Reese Witherspoon, Hello Sunshine, Ulusal Basketbol Birliği'nden Adam Silver, General Motors'tan Mary Barra, Illumina'dan Francis deSouza ve Gro Intelligence'dan Sara Menker.

Listede aralarında Home Depot, Mastercard, nike, Mattel, Twitter, Johnson & Johnson, Epic Games, Rothy's, AT&T, FedEx, Clubhouse, Airbnb, GoFundMe, Lime, Robinhood, Tesla gibi ABD merkezli 64 şirket bulunuyor.

Listeye Avrupa'dan da İngiliz Premier Ligi, Equinor, Maersk, Volkswagen, Adidas, Lego, Farfetch, Stripe, Oatly, Unilever gibi şirketler girdi.

Öte yandan, koronavirüsle mücadelede 'oynadıkları kritik rol' nedeniyle BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, CVS, Walgreens, and Illumina şirketleri de listeye dahil edildi.

Bununla birlikte, Microsoft, Samsung, Huawei, Apple, Tence nt, Nintendo, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation ve Zoom gibi teknoloji devleri de kendilerine listede yer buldu.

Listede, finans sektöründen de Nubank, Alibaba, Mas tercard, Robinhood, Stripe, Flutterwave ve Coinbase gibi finan şirketleri de eklendi.

Ayrıca, Netflix, Spotify, TikTok, HYBE ve Disney de eğlence sektörü kategorisinde yer aldı.

We’re excited to be in @TIME’s first 100 Most Influential Companies list. This honors the hard work of our #TeamBioNTech & @Pfizer colleagues, who went above & beyond to develop & manufacture our #mRNA COVID-19 vaccine in light speed. #TIME100Companies https://t.co/WVq4cGvhBR


— BioNTech SE (@BioNTech_Group) April 27, 2021
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.