Bizim Ankara

Japonya'da Salgın Aşı İle Kontrol Altına Alındı

Sağlık

Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid-19 salgını ile ilgili mücadelede en etkili silah olarak görülen aşılarla ilgili bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Unutmaz, delta varyantının en yüksek dalgasını yaşanan Japonya'da aşılama ile salgının nasıl bir seyir gösterdiğini aktardı.

Koronavirüs salgını iki yıla yaklaşan bir süredir devam ediyor. Kovid-19 aşılarını uygulama konusunda yüksek rakamlara ulaşan ülkelerde normalleşme devam ederken virüs ile mücadelede aşılar olumlu etkisini gösteriyor. Aşı karşıtlığı dünyanın pek çok ülkesinde görülse de salgın ile mücadelede etkili bir gücü olan aşılar hastalıktan uzak kalmak için tercih ediliyor.

Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi alanında ABD’deki Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesaj ile aşının önemine dikkat çekti.

Unutmaz mesajında "Delta varyantı ile en yüksek pikli covid dalgasını yaşayan Japonya, Hazirandan itibaren muhteşem bir aşılama (mRNA) kampanyası ile salgını tamamen kontrol altına aldı. Toplam nüfusunun %70’i tam aşılanan 125 milyonluk ülkede, günlük vaka sayısı 25 binlerden 200 civarına düştü…" dedi.

Unutmaz mesajında 'Japonya ile aynı zamanlarda Biontech aşılamasına başlayan ülkemizde tam aşılı oranı toplam nüfusun %57’sine henüz ulaştı; ilk birkaç ay iyi giden aşılama Eylülden itibaren çok yavaşladı. Sonuç maalesef binlerce hayat kaybı ve bir türlü inmeyen vaka sayıları…'

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.