Bizim Ankara

Erdoğan Hedef Aldı, Koca Mektup Yazdı

Sağlık

Erdoğan’ın ‘giderlerse gitsinler’ çıkışının ardından doktorlardan ve meslek örgütlerinden tepki gelmişti. TTB, yaptığı açıklamada 14-15 Mart tarihlerinde ülke genelinde yapacağı iş bırakma eylemini yeniden hatırlatırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere mektup yazdı.

Erdoğan’ın hedef aldığı doktorlar, TTB öncülüğünde 14-15 Mart tarihlerinde iş bırakıyor. TTB’nin açıklamasıyla aynı saatlere denk getirilen Bakan Koca’nın mektubunda ise “Devletimizin sizler için en iyisini yapma kararlılığında” denildi.

‘GİDERLERSE GİTSİNLER’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Saray'da kadın muhtarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında doktorları hedef alaraki "Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler" ifadelerini kullanmıştı.

TTB'DEN GREV DUYURUSU

Koca'nın mektup gönderdiği saatlerde Türk Tabipleri Birliği (TTB) de 14-15 Mart tarihlerinde ülke genelinde yapacağı iş bırakma eylemini yeniden duyurdu.

TTB'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "14-15 Mart'ta; Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya; bütün ülkeyi önlüklerimizin beyazına boyamaya!" denildi.

KOCA’DAN MEKTUP VAR

Bakan Koca, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde, Türkiye genelindeki tüm hekimlere ve sağlık hizmeti çatısı altında birleşen 39 meslek grubundaki çalışanlara mektup gönderdi.

Hekimlere yönelik mektubuna, "Zor zamanlarda hekimlik yapan ve bir taraftan mesleğinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken öte yandan hekimlik hizmetinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için düşünen bütün arkadaşlarıma içten selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadeleriyle başlayan Koca, hekimlik mesleğini layığınca yüceltmeye yönelik her samimi çabadan faydalandıklarını öne sürdü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.