Bizim Ankara

'Beyaz Nöbet'te 6. Gün

Sağlık

Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesi ve hala Meclis gündemine gelmemesi üzerine başlatılan nöbet sürüyor.

'Beyaz Nöbet’i altıncı gününde İzmir, Balıkesir ve Mardin tabip odalarından hekimler devraldı. Ankara ve Muğla tabip odalarından hekimler de nöbette yer almayı sürdürdü.

'Beyaz Nöbet’e gün içerisinde Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Mülkiyeliler Birliği, Anadolu Güçbirliği Konfederasyonu ve Mobbing ile Mücadele Derneği yöneticileri ziyaretlerde bulundu.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN 'BEYAZ NÖBET'E DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da 'Beyaz Nöbet’i ziyaret ederek sağlık çalışanlarının haklarını TBMM’de savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Beyaz Nöbet kapsamında düzenlenen “Söz Akademinin” oturumunda, Türkiye’nin yönetilemez hale geldiği, akademinin büyük bir tahribat yaşadığı belirtildi. Özellikle tıp eğitiminin büyük bir piyasalaştırma ve niteliksizleştirme saldırısı altında olduğu vurgulanan oturumda, özgür bilim ve özerk üniversite mücadelesi için yapılması gerekenler sıralandı.

Oturuma katılan bir tıp öğrencisinin “Tıp eğitimindeki mevcut niteliksizlik pandemi döneminde daha da derinleşti. Kaynaklar düzgün dağıtılmadı, uzaktan eğitimin yarattığı eksiklikler giderilmedi, tıp öğrencileri muhatap alınmadı. Mezun olmama 6 ay var, henüz bir doğum görmedim. Tıp eğitiminde durum içler acısı” sözleri ise dikkat çekti.

Nöbet, 4 Şubat'a kadar sürecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.