Bizim Ankara

Ankaralı Sağlıkçılar Hastanelerini Geri İstiyor

Sağlık

Ankara’daki nitelikli beş eğitim ve araştırma hastanesinin kapatılacağını bildiren sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı’nı bu uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.

"HASTANEMİ KAPATMA"

Birgün'ün haberine göre, kapatılma ile karşı karşıya olan Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi önünde bir araya gelen Hastanemi Kapatma Platformu, Başkent'te beş hastanenin daha yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını vurguladı. Platformun açıklamasında, “En üst düzey sağlık hizmeti veren eğitim ve araştırma hastanelerine dokunmayın. Hastaların kolay ulaşabildiği hastaneler, çalışmalarını sürdürmeli” denildi.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Hastanemi Kapatma Platformu üyesi sağlıkçılar, kapatılması gündemde olan hastanelere dikkati çekti. Grup adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Uğurlu, Etlik Şehir Hastanesi bünyesine katılması planlanan Dr. Sami Ulus Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi ve Ulucanlar Göz Hastanesi’nin vatandaşların kolay ulaşabildiği nitelikli hastaneler olduğunu, bunların faaliyetlerine son verilmesinin büyük mağduriyetlere yol açacağını ifade etti.

"HER İŞİN BAŞI RANT DEĞİL SAĞLIK"

Beş hastanenin yanında 17 semt polikliniğinin de tehlike altında olduğunu kaydeden Uğurlu, şunları kaydetti:

“Kapatılan hastaneler yüzünden hastalar kolay ulaştıkları hastanelere, hekimlere ve sağlıkçılara ulaşamaz oldu, AVM benzeri hastaneye zor koşullarda gitmek, buradan sağlık hizmeti almak zorunda kaldı. Hastanenin işleyişindeki sorunlar, sağlık hizmeti almadaki sıkıntılar saymakla bitmiyor. Kapanan hastanelerdeki sağlık çalışanlarından işsiz kalanlar oldu. Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ağırlaştı, yaşamları zorlaştı. Bırakın bunları kapatmayı, kapattığınız Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ankara Atatürk Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi’ni de yeniden açın. Her işin başı rant değil sağlık olmalıdır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.