Bizim Ankara

Ankara'da Hastanede Sedyeden Düşüp Öldü

Sağlık

Ankara'da bir hastanede sedyeden düşerek hayatını kaybeden Muharrem Demir'in eşi Meliha Demir, yaşanan trajedinin detaylarını anlattı. Eşinin sedyenin arızalı olması nedeniyle düştüğünü ve personelin ihmalkar davrandığını dile getiren Demir, "Olaydan sonra sedyeyi kaldırıp attılar, başka sedye getirdiler" dedi.

Muharrem Demir, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz polikliniğine götürülürken sedyeden düştü. Başına aldığı darbe nedeniyle beyin kanaması geçiren Demir, 5 gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, hastanın düştüğü sırada yanında bulunan hasta bakıcılar ve hemşirenin sedyeyi ayarlamaya çalıştığı görüldü.

'ARIZALI SEDYEYE BİNDİRDİLER'

Hastanenin ihmali sebebiyle hayatını kaybeden Muharrem Demir'in eşi Meliha Demir, eşinin muayeneye gitmek için sedyeye bindirildiğini ve sedyenin arızalı olması nedeniyle düştüğünü söyledi.

'PERSONEL İHMALKAR DAVRANDI'

Demir, personellerin ihmalkar davrandığını ve sedyenin olaydan sonra değiştirildiğini belirtti. Eşinin ölümüne neden olan ihmalkarlık nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Demir, personellerin ceza almasını istediğini ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili hemşire ve hasta bakıcılar hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan soruşturma başlattı.

Uzmanlara göre, bu trajik olay, hastanelerde hasta güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Yetkililerin bu tür ihmalkarlıkların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.