Bizim Ankara

Pursaklar’da 'Üzüm Hoşafı ve Bir Dilim Ekmek'

Pursaklar

Pursaklar Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı nedeniyle şehit ve gazilerin hatırasına cuma namazı sonrası üzüm hoşafıyla bir dilim ekmek ikram etti.

Zaferle dolu Türk tarihindeki en parlak sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde vatandaşlara askerlerin öğünlerinde tükettikleri, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Cuma namazı sonrası, Çanakkale Zaferi’ni kazandıran askerlerini tükettiği üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımın gerçekleştirildiği alana gelen Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, mobil mutfak aracının başına geçerek yemeği vatandaşlara dağıttı.

Ekmek ve hoşaf dağıtımı sırasında Pursaklar Yaşam Merkezinin(PYM) genç tiyatrocuları tarafından da Çanakkale Zaferi'ni anlatan mini tiyatro gösterileri düzenlendi.

Türk milletinin küllerinden yeniden doğduğu büyük bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferinin ruhunu yaşatmanın herkesin görevi olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Cuma namazı sonrası hemşehrilerimize, üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek ikram ettik. Çanakkale Savaşında asker karavanası buydu. Askerlerimiz bazen bir günde, bir öğünü bile bulamıyordu. Bugün ülkemiz ise refah içerisinde ise bunu şehitlerimize borçluyuz. Bize bu cennet vatanı emanet eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.