Bizim Ankara

Yeniden Refah Partisi'nin Polatlı Seçim Bürosuna Saldırı

Polatlı

Yeniden Refah Partisi'nden Ankara Polatlı belediye başkan adayı olan Yusuf Hamdemir'in seçim irtibat bürosuna kimliği belirsiz iki kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda büronun camları kırıldı, reklam folyoları ve fotoğrafları yırtıldı. Saldırganlardan şikayetçi olan Hamdemir, "Kimlerin yaptığı önemli değil. Bizler sakinliğimizi koruyarak seçime şiddet bulaştırmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Polatlı belediye başkan adayı olan Yusuf Hamdemir'in Polatlı Cumhuriyet Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosuna kimliği belirsiz iki kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Gece saatlerinde meydana gelen olayda kaldırımda yürüyen şahıs, seçim bürosunun camını kırdı, reklam folyoları ve fotoğrafları yırttı. Saldırgan ayağıyla büronun camı kırdıktan sonra yere düştü. Saldırıda hiçbir vatandaş zarar görmedi.

Polis ekipleri, iki şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Polatlı Postası'ndan Öykü Karabacak'ın haberine göre, karakola giderek ifade veren Yusuf Hamdemir, saldırganlardan şikayetçi oldu. Hamdemir emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

"Saat 09.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Selçuk Caddesi’nde bulunan kayınpederime ait olan fakat benim seçim bürosu olarak kullandığım işyerinin camlarının, reklam folyolarının, fotoğraflarımın yırtılmış, tahrip edilmiş olduğunu öğrendim. Bunun üzerine bahse konu seçim bürosuna gittiğimde, seçim bürosunun kapısının sağ alt köşesindeki camın kırık olduğunu, ayrıca şahsıma ait olan parti amblemli resmimin parçalandığını, tahrip edildiğini gördüm. Bununla alakalı olarak emniyete bilgi verdim. Olay yerine gelen polisler incelemede bulundular. Bu olayı kimin gerçekleştirdiğini bilmiyorum, son dönemde aldığım bir tehdit yoktur ancak yapılan saldırı Yeniden Refah Partimize yapılmıştır. Bu olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahıslardan partimiz adına şikayetçiyim."

'MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Yusuf Hamdemir, "Kimlerin yaptığı önemli değil. Bu saldırıyı gerçekleştiren şahısları kınıyorum. Bizlerin çıktığı yol demek ki doğru yol. O yüzden tüm partileri sükunete davet ediyorum. Bu ve benzer olaylar diğer partilerde de yapılabilir. Bizler sakinliğimizi koruyarak seçime şiddet bulaştırmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.