Bizim Ankara

'Polatlı'ya Nükleer Atık Depolanacak' İddiası

Polatlı

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Akkuyu Nükleer Santrali'nin radyoaktif atıklarının Polatlı Avdanlı mahallesinde depolanması için çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuyu Bakan Fatih Dönmez'e soran Oral, "Akkuyu Santralinden 500 km ötede tarım ve hayvancılık yapılan, çevresi yerleşim yeri dolu bir alana nükleer atık depolamak akıl işi değildir. Polatlı halkı adına takipçisi olacağız." dedi.

"Polatlı nükleer atık çöplüğü mü yapılmak isteniyor? " sorusunu soran Oral şu açıklamayı yaptı:

"Akkuyu Nükleer Santrali'nin radyoaktif atıklarının Polatlı'da Avdanlı mahallesinde depolanması için bir proje yürütüldüğünü İYİ Parti Polatlı İlçe Teşkilatımız tespit etti. Biz de Enerji Bakanımıza belgeleriyle sunduk. Polatlı ilçesi Avdanlı mahallesinde toplamda 4 milyon metrekarelik bir “Radyoaktif Atık Bertaraf ve Depolama Yerleşkesi” kurulması planlandığı Jandarma ve Çevre Şehircilik müdürlüklerinin yazışmalarıyla ortaya çıkmıştır." 

☢️Polatlı nükleer atık çöplüğü mü yapılmak isteniyor?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin radyoaktif atıklarının Polatlı'da Avdanlı mahallesinde depolanması için bir proje yürütüldüğünü İYİ Parti Polatlı İlçe Teşkilatımız tespit etti. Biz de Enerji Bakanımıza belgeleriyle sunduk. pic.twitter.com/jTPuSFgpu1

— İbrahim Halil Oral (@ihaliloral) November 16, 2022

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.