Bizim Ankara

Mamak Bilim Merkezi Açıldı

Mamak

Mamak Belediyesi TÜBİTAK işbirliğinde Mamak Bilim Merkezi General Zeki Doğan Mahallesi’nde hizmete açıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve AK PArti Mamak Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı da katıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, açılışını yaptıkları Mamak Bilim Merkezi ile ilgili bilgiler paylaşarak “Mamak Bilim Merkezimizde öğrencilerimize teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile bilimin temel prensiplerini göstermeyi, proje yarışmaları ve sorun çözme etkinlikleriyle onlara bilim ve teknolojinin günlük yaşamımız üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi ve böylece T3 Vakfının kuruluş amaçları doğrultusunda da güzel bir şekilde ifade edildiği gibi, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarının yetişmesine imkân sağlamayı hedefliyoruz, inşallah” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da "Mamak Bilim Merkezimiz içerisinde matematik, doğa bilimleri, astronomi, astrofizik, uzay, teknoloji, tasarım ve okul öncesi çocuklarımız için keşif atölyesi olmak üzere 6 atölyemiz yer alacak. Buranın diğer bilim merkezlerinden farkı, atölyelerin hepsinden ikişer tane olması." dedi.

Dualar edilerek gerçekleştirilen kurdela kesiminin ardından protokol üyeleri, Mamak Bilim Merkezi’nin gezerek bilgi aldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.