Bizim Ankara

Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor

Kültür-Sanat

Koronavirüs salgını nedeniyle verilen aranın ardından Turistik Doğu Ekspresi seferleri 15 Aralık Çarşamba günü yeniden başlayacak.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ

Ankara-Kars-Ankara güzergâhında Doğu Ekspresi'ne alternatif olarak konulan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan, Erzincan-İliç, Erzurum, Sivas-Divriği ve Sivas-Bostankaya istasyonlarında uzun süreli durarak, yolcularının buralarda keşfe çıkmasına imkân sağlıyor.

Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 2 saat 50 dakika, İliç'te 3 saat 5 dakika ve Erzurum'da 2 saat 40 dakika duran turistik tren, Kars-Ankara yönünde ise Divriği'de 2 saat 50 dakika ve Bostankaya'da 3 saat 15 dakika mola veriyor.

Ankara’dan saat 15.55’te, Kars’tan 22.20’de hareket edecek Turistik Doğu Ekspresi’nin, sefer ve vagon sayısı, yolcu talebi doğrultusunda belirleniyor.

Tren sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluştuyor. 

İlk seferinden bu yana Turistik Doğu Ekspresi’nde 37 bin yolcu seyahat ederken, Ankara-Kars güzergahı, seyahat yazarları tarafından dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri seçildi. 

YOLCULAR HEM FARKLI LEZZETLERİ TADIYOR HEM TARİHİ DEĞERLERİ GÖRÜYOR

Yolcular farklı lezzetleri tadarken, tarihi ve kültürel değerleri görme imkanına kavuşuyor.

Turistik Doğu Ekspresi sadece Kars’ın değil, güzergahında bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın keşfedilmesi için de fırsatlar sunuyor.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara – Kars arasında; İliç ve Erzurum’da, Kars-Ankara arasında; Erzincan, Divriği ve Sivas’ta 3’er saat durarak grup ve bireysel olarak seyahat eden yolculara turistik yerleri gezme imkanı sağlıyor.

Söz konusu istasyonlarda duran tren, yolcularını Karanlık Kanyon, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ani Arkeolojik alanı Divriği Ulu Camisi, Gök Medrese'nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel mirası keşfe çıkarıyor.

Seyahat severler, tarihi zenginliğin yanında gastronomik zenginliğe de şahitlik etme fırsatı yakalıyor.

Bin 300 kilometrelik Ankara-Kars parkuru 31 saat 40 dakika, Kars-Ankara parkuru ise 32 saat 37 dakikada sürüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.