Bizim Ankara

Şırnak’lı Öğrenciler Ankara'da 'Mars Kampı’na Katıldı

Kültür-Sanat

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, Şırnak’tan gelen öğretmenleri gözetimindeki öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

İlki Ankara’da 13-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen mars Kampına Şırnak’tan gelen 4 öğretmen ve 24 öğrenci ile gerçekleştirilmişti. 

Bu kapsamda, mevcut programı daha da ileriye götürmek ve Şırnak’taki çocukların dünyanın geleceğinde daha fazla söz sahibi olabilmelerine olanak tanımak amacı ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, Ankara’da “Şırnak İçin Mars Kampı”nın ikincisini hayata geçirdi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenen programda, sadece bilimsel önceliklerde değil, sosyal ve kültürel faaliyetler ve ziyaretler de yapıldı. 

Çevrim içi olarak başlayan ve ardından Şırnak’ta 176 öğrencinin katılımı ile 3 günlük atölyelerle tamamlanan Mars Kampı, heyecan verici hikayeler ortaya çıkardı. 

Ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan gençlerin gelecek vizyonları, öğrenme istekleri, heyecanları görülmeye değerdi. 

Mars Kampı programı kapsamında Şırnak’tan gelen gençler, ortak geleceğe olan etkilerini artırmak için birlikte pek çok etkinliğe katıldı.

ODTÜ ve Bilkent gibi Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde bilimsel ziyaret ve atölye çalışmalarına katılan Mars Kampı ekibi, şirket ziyaretleri çerçevesinde girişimcilik örnekleri ile tanıştı.

Gerçekleştirilen kültürel ve sosyal faaliyetler ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün gönüllü ekipleriyle bire-bir görüşme fırsatı yakaladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.