Bizim Ankara

Rıza Akın Hayatını Kaybetti

Kültür-Sanat

Beyin kanaması geçiren oyuncu Rıza Akın (65) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan Rıza Akın’ın yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

Ameliyat olan Akın’ın tedavisi yoğun bakımda devam ediyordu ancak usta oyuncudan acı haber geldi.

“CANIM KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK”

Oyuncu Menderes Samancılar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Rıza Akın’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Samancılar “Canım kardeşim Rıza Akın’ı kaybettik” diye yazdı.

Oyuncular Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da “Değerli üyemiz Rıza Akın hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verildi.

RIZA AKIN’IN HAYATI

Usta oyuncu, 15 Eylül 1957’de Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak Adana’da dünyaya geldi. Ortaokuldayken Adana Halkevi’nde tiyatroya başlayan sanatçı, tiyatroya devam etmek amacıyla Ankara’ya taşındı. Ankara Birlik Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

Rıza Akın, 1969-1977 yıllarında tiyatroya ara verdi. Bir süre gazetecilik de yapan Akın, tiyatroya Adana’da devam etti, 1997’de kurduğu Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun 5 yıl süreyle sanat danışmanlığını üstlendi.

Sanatçı, 2005’te Tayfun Pirselimoğlu’nun tamamlanamayan ‘Kuartet’ adlı filmiyle oyunculuğa döndü.

2019 yılında Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Adana’ya giden Rıza Akın, Hadırlı Mahallesi’ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlendi.

Birbirinden başarılı projelerde yer alan Akın, en son ‘Sevmedim Deme’ filminde rol aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.