Bizim Ankara

Gordion Bir 'İlk' Olacak

Kültür-Sanat

Başkentin önemli ören yerlerinden Gordion Antik Kenti, Unesco Dünya Mirası listesine girmeye hazırlanıyor. Gordion'un, Haziran ayındaki toplantıda UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne girmesi bekleniyor.

Başkentin önemli ören yerlerinden Gordion Antik Kenti, Unesco Dünya Mirası listesine girmeye hazırlanıyor.

Ankara'nın önemli tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında yer alan Gordion Antik Kenti ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığının başvurusu sonrası hazırlanan değerlendirme raporu ile ilgili süreç olumlu yönde ilerliyor.

UNESCO'nun Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Prof. Dr. Gülnur Aybet, Haziran ayında yapılacak toplantı sonrasında Gordion'un, başkent Ankara'dan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren ilk alan olmasını beklediklerini duyurdu.
Polatlı ilçesini ziyaret eden Aybet, Yassıhöyük Mahallesi'nde bulunan Gordion Antik Kenti ve çevresini ziyaret etti.

Prof. Dr. Gülnur Aybet, Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması yönündeki başvuruya ilişkin, hazırladıkları dosyada teknik bir eksik olmadığını söyledi.

Bu yıl haziranda gerçekleştirilecek 45. Dünya Mirası Komitesi Toplantısı'nda Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını beklediklerini belirten Aybet, bunun Ankara ve Polatlı açısından olduğu kadar ülkedeki değerlerin dünyaya tanıtılması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Prof. Dr. Gülnur Aybet'e eşlik eden Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç da, Gordion'un UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Koç, "UNESCO'nun ilgili uzman personeli alana gelerek yerinde inceleme yaptı. Eksik görülen hususları tamamladık. Bu yıl inşallah bu alanı Ankara'nın ilk, Türkiye'nin de 20'nci yeri olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil ettireceğiz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.