Bizim Ankara

ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 6 Mart'ta Başlıyor

Kültür-Sanat

ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 6-10 Mart'ta Başlıyor

ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, bir fuarı 10 yıl yaşatmanın Ankara'da kolay olmadığını belirterek, başkentte sanat fuarlarına hem mekan hem de etkinlik boyutuyla ilginin çok gösterilmediğini söyledi.

Fuara bu yıl 200'e yakın Rus sanatçının katılacağını, en fazla yabancı sanatçı katılımı olacak ülke yönüyle Rusya'yı İran ve Güney Kore'nin izlediğini bildiren Aygül, "ATO Congresium'da yapılacak ArtAnkara'ya 152 katılımcının çatısı altında, 1600 sanatçı iştirak ediyor. Yalnız alıcılarla satıcıları buluşturan değil, sektörün aktörlerinin birlikte olduğu, galerici, sanatçı ve koleksiyoner üçleminde farklı konuların paylaşıldığı 32 panele fuarımız yer veriyor. Meksika, Amerika'dan da sanatçılarımız olacak." ifadesini kullandı.

Fuarda, 50'nin üzerinde müzik dinletisi, 100'ün üzerinde workshop, atölye çalışması olacağını aktaran Aygül, Rusya'nın ünlü sanat okulu Ilya Repin Devlet Sanat Akademisi sanatçılarının da katılacağını kaydetti.

Usta ressamlar Devrim Erbil, Mustafa Ayaz, Ertuğrul Ateş, Bedri Baykam gibi çok sayıda sanatçının fuarda yerini alacağını ifade eden Aygül, sanat alanında 32 söyleşinin de yapılacağını bildirdi.

Sanatçı Tamer Levent'in 'Sanata Evet', Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünün 'Gordion'un izinde' projeleri de fuarda sanatseverle buluşacak.

Sanatseverler tam bilete 150 lira, öğrenci biletine ise 75 lira ödeyerek etkinlik alanına girilebilecek.

Aygül, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol yaptıklarını ve şehir dışından gelecek öğrencileri Gazi Eğitim Fakültesi Müzesi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Resim Heykel Müzesi ile Mustafa Ayaz Müzesi'ne ücretsiz götüreceklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.