Bizim Ankara

Ankara'da "Türk'ün Ateşle İmtihanı"

Kültür-Sanat

Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından olan Halide Edip Adıvar'ın Kurtuluş Savaşı anılarını içeren ölümsüz eseri "Türk'ün Ateşle İmtihanı" kitabının oyunlaştırılması Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle tiyatroseverler ile buluşuyor.

“Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır…”

Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın sahnelediği ve Halide Edip Adıvar’ın ölümsüz eseri olan “Türk’ün Ateşle İmtihanı” tiyatrosu; 10-11 Kasım 20.00’de Gençlik Parkı Büyük Sahne’de.

Anılarına yazdığı önsözde "Anlatacaklarım basit şeylerdir…" diye başlayan Halide Edip Adıvar, İzmir'in işgali ile başlayıp şehrin kurtuluşu ile arasına sığan dönemde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onlarca insanın canları pahasına bu vatanı nasıl kurtardıklarını, yalın ve tarafsız bir dille anlatıyor.

Oyunda devlet sanatçısı Dilek Türker, iki farklı yaştaki 'Halide'ye hayat verirken; Tayfun Yılmaz, Mustafa Kemal'den İsmet İnönü'ye, Dr. Adnan'dan Arslan Kaptan'a 16 farklı karakteri canlandırıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle gerçekleşecek tiyatro oyunu ücretsiz olup tüm vatandaşlar davetli.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.