Bizim Ankara

Ankara'da Ekim Geçidi Sergisi

Kültür-Sanat

Bu yıl yirmincisi düzenlenen ve 30 ilde yapılacak olan Ekim Geçidi Sergilerinin 17-30 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara ayağı Ressam - Eğitimci Gülnaz Yılmaz Tezcan’ın Küratörlüğünde Zülfü Livaneli Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Ekim Geçidi Sergileri bu yıl 20. Yılını kutlayacak!

Bu yıl yirmincisi düzenlenen ve 30 ilde yapılacak olan Ekim Geçidi Sergilerinin 17-30 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara ayağı Ressam-Eğitimci Gülnaz Yılmaz Tezcan’ın Küratörlüğünde Zülfü Livaneli Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Gülnaz Yılmaz Tezcan, Ekim Geçidi Sergisinin 56 Sanatçınnın katılımıyla plastik sanatların çeşitli disiplinlerinden gelen sanatçıların (resim, heykel, seramik) adeta bir sanat geçidi olacağını söyledi.

Ekim Geçidi’nin ilk sergisi 29 Ekim 2002 yılında çeşitli disiplinlerden 56 sanatçının katılımıyla Galeri X’in İstanbul Galatadaki sergi salonunda yapılmıştı.

Bu sergiler, kendisi de ressam olan Gülsün Erbil’in Cumhuriyete ve Atatürk’e olan tutkusunu, minnet borcunu, Atatürk’ün de çok değer verdiği sanat ve sanatçılarla taçlandırarak göstermek istemesi fikrinden yola çıkmıştı.

Kendisi gibi düşünen sanatçıları etrafında toplayan Gülsün Erbil ve arkadaşları, 20 yıldır büyük özverilerle bu sergileri bugünlere getirdi.

Ekim Geçidi sergisine ismini veren, yine kendisi de bir sanatçı ve şair olan Yeşim Ağaoğlu. Bu isim, Cumhuriyet kutlamalarının bir fener alayı, bir şenlik şeklinde olması fikrinden yola çıkarak konuldu.

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezindeki sergi 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar (1)

Mehmet Emin Ünal YILMAZ 2 Yıl Önce

Sanatın renklerle anlatımına vesile olan siz değerli Ressamlarımızı böyle anlamlı çalışmalar yapmanızı alkışlıyorum. Bsşarılar diliyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.