Bizim Ankara

38 Yıl Sonra Yine Ankara’da

Kültür-Sanat

Danimarkalı sanatçı Bente Christensen-Ernst’in ‘Ankara ile Ankara Arası’ isimli sergisi, Galeri Siyah Beyaz’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İlk kişisel sergisini 1984 yılında aynı galeride açan sanatçı, uzun bir aranın ardından tekrar Ankaralı izleyicileri ile buluştu.

Sanatçı, bu süre içerisinde New York, Beyrut, Amman gibi pek çok şehirde sergiler açtı. İstanbul’da ise son olarak 2018 Contemporary İstanbul Sanat Bianeli’nde yer aldı.

“NESNELERİ GERÇEKÇİ BİR ŞEKİLDE AKTARIYORUM”

Ernst, eserlerini, kendi yaşantısında karşılaştığı kişi ve nesnelerin ‘gerçekçi bir yorumu’ olarak adlandırırken bu anlatımda güçlü renkler kullanıyor. Ernst, “Bir şey görüyorum, bir ışık görüyorum bazı olay ya da nesnelerde. O zaman bunu mutlaka yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Örneğin bir gün Antakya’ya seyahat ederken bir kamyonun arkasında bir sürü kırmızı biberler gördüm ve bunu yapmam gerek diye düşündüm” dedi.

Bir akım içerisinde konumlanmadığını belirten Ernst, kendisini bir ‘şahit’ olarak adlandırıyor ve bunu akademik bir zemine koyma görevinin kendisinde olmadığını belirtiyor.

Sergi 18 Aralık’a ziyaret edilebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.