Bizim Ankara

Hasat Yaklaştı, Kahramankazan Sarıya Boyandı

Kahramankazan

Kahramankazan Belediyesi’nce, yoğun bir tarım potansiyeline sahip olan ilçedeki ayçiçeği üretimini teşvik etmek amacıyla yüzde 75 hibe oranıyla çiftçilere dağıtılan yağlık ayçiçeği tohumlarının çiçek açmasıyla birlikte tarlalar sarıya boyandı.

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye’nin yoğun şekilde ayçiçeği yağı ithal ettiği Rusya ve Ukrayna’na arasında yaşanan savaşın da etkisiyle son dönemde giderek artan ayçiçeği yağı fiyatlarının düşmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye imza atmıştı.

Belediye bu kapsamda, ayçiçeği üretimini teşvik etmek için ilçedeki çiftçilere yüzde 75 hibe oranıyla yağlık ayçiçeği tohumu desteğinde bulunmuştu.

Ayçiçeği tohumları çiftçilere düzenlenen törenle dağıtılmıştı. Tohumlarını alan çiftçiler bunları ilçede yaklaşık 8 bin dekarlık alanda toprakla buluşturmuştu. 

Çiftçilerin büyük bir hassasiyetle yetiştirdikleri ayçiçeği tohumları çiçek açtı.

Çiçek açan ayçiçekleri tarlaları sarıya boyarken, seyrine doyum olmayan manzaraları da ortaya çıkardı. 8 bin dekarlık alanda yetiştirilen ayçiçeklerinin önümüzdeki günlerde hasadı yapılacak.

Çiftçiler hasat için gün sayarken, vatandaşlar da kartpostallık manzaraların oluştuğu tarlaları ziyaret ederek fotoğraf çekiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.