Bizim Ankara

Bu Tarlanın Ürünü İhtiyaç Sahiplerine

Kahramankazan

Kahramankazan Belediyesi’nde bir grup personel gönüllü olarak ekip diktikleri tarlada ihtiyaç sahipleri için sebze ve meyve üretiyor.

Kahramankazan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli bir grup personel takdir gören bir uygulamayı hayata geçirdi.

Personel, gönüllü olarak ilçedeki 6 dönümlük boş bir arazide ihtiyaç sahipleri için sebze ve meyve yetiştirmeye başladı.

Tamamen gönüllü olarak mesai saatleri dışında tarlaya giden belediye çalışanları burada domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve kavun yetiştirdi.

Toprakla buluşturdukları yaklaşık 15 bin fide ve tohumun yetişmesi için büyük bir özveri harcayan belediye çalışanları tarladaki ilk hasadı ise Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ile birlikte yaptı.

Damlama sulama sisteminin kullanıldığı tarladan ilk etapta yaklaşık 150 kilogram sebze toplandı.

Toplanan sebzeler daha sonra paketlenerek, gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan kırtasiye ve kıyafete kadar birçok ürünün ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak sunulduğu Kaharamankazan Belediyesi Sosyal Destek Merkezi’ne gönderiliyor.

İhtiyaç sahipleri de raflarda yerini alan sebze ve meyveleri Kahraman Kart’larına önceden yüklenen puanlar karşılığında temin edebiliyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Abdullah Toprakbahar arkadaşlarıyla birlikte mesai saatleri dışında tarlada çalıştıklarını ve ihtiyaç sahipleri için bu uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Toprakbahar, fide ve tohumların sebze ve meyveye dönüşmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. 

...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.